Ciolacu spune ce funcție vrea Ciucă după rotativa premierilor

Ciolacu spune ce funcție vrea Ciucă după rotativa premierilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Nicolae Ciucă nu va face parte din guvernul care va fi format după rotaţia premierilor în luna mai, pentru că acesta doreşte să devină preşedintele Senatului.

Ciolacu a fost întrebat la Digi24 dacă Nicolae Ciucă va face parte, ca vicepremier şi ministru al Apărării, din Guvernul ce va fi condus de el după rotaţia premierilor.

"Nu. Din câte cunosc eu şi din discuţiile avute cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, domnia sa doreşte să meargă preşedintele Senatului. (…) Îmi asum ceea ce v-am spus. Vă spun ceea ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru.

Domnul Nicolae Ciucă nu cred că îşi doreşte să se mai întoarcă ministru al Apărării. Ar fi şi o debalansare a forţelor, fiindcă eu sunt preşedinte PSD, el este preşedintele PNL, s-ar crea un disconfort şi în PNL şi în PSD. Deci e un scenariu aruncat pe piaţă, nu este singurul", a spus Ciolacu.

ADVERTISING

Preşedintele PSD şi-a exprimat recent convingerea că rotativa guvernamentală va avea loc ”cu certitudine”. El a precizat că premierul Nicolae Ciucă va demisiona din funcţie ”la timpul convenit”.

Preşedintele PSD a adăugat că îşi doreşte ca doi miniştri să se regăsească şi în viitorul guvern. Este vorba despre Marcel Boloş de la Ministerul Fondurilor Europene şi Sorin Grindeanu de la Ministerul Transporturilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇