Ciolacu spune că rotativa se va face cu certitudine. Care sunt actualii miniștri care se vor regăsi în viitorul Guvern

Ciolacu spune că rotativa se va face cu certitudine. Care sunt actualii miniștri care se vor regăsi în viitorul Guvern

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat convingerea, luni seară, că rotativa guvernamentală va avea loc ”cu certitudine”. El a precizat că premierul Nicolae Ciucă va demisiona din funcţie ”la timpul convenit”.

Marcel Ciolacu a subliniat că actuala guvernare a reuşit să depăşească toate crizele suprapuse, astfel că nu sunt motive să nu aibă loc rotativa guvernamentală.

”Se va face cu certitudine. Atât eu cât şi domnul prim-ministru Ciucă suntem nişte oameni de onoare şi nişte oameni care am înţeles momentul complicat prin care a trecut, în primul rând, România. (…) Într-un an şi jumătate, sunt ferm convins că se puteau face mai bine lucrurile sau mai multe sau totuşi, să fim corecţi, a fost o perioadă complicată nu numai pentru România, pentru întreaga Europă. Am reuşit să depăşim aceste crize suprapuse, onorabil”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Liderul social-democrat a precizat că el este propunerea din cadrul partidului de a prelua funcţia de permier.

”În acest moment, în interiorul PSD există o decizie, eu să fiu desemnat în funcţia de premier, categoric. Înainte de rotaţie o să mai vin o dată în faţa colegilor şi o să hotărâm din nou acest lucru. Nu cred că domnul preşedinte nu a ştiut de acest acord politic, încheiat între PSD, PNL, UDMR, cu rotaţia după un an. Constituţional, preşedintele României Klaus Iohannis desemnează un prim-ministru, la propunerea unei majorităţi. Există această majoritate”, a spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Preşedintele PSD a adăugat că îşi doreşte ca doi miniştri să se regăsească şi în viitorul guvern. Este vorba despre Marcel Boloş de la Ministerul Fondurilor Europene şi Sorin Grindeanu de la Ministerul Transporturilor.

”În prezent există doi miniştri în guvern care sunt performanţi şi pe care am vrut să îi nominalizez. Ştiu ce a găsit Marcel Boloş la Ministerul Fondurilor Europene. Mai mult, trebuie să urmăm un program făcut de Ghinea, cu un exerciţiu financiar trecut pe care trebuie să îl închidem bine, cu un exerciţiu financiar nou în care nu s-a făcut nimic.

ADVERTISING

Sorin Grindeanu, trebuie să fii obtuz sau de rea credinţă să nu vezi că are cea mai mare execuţie din istora Ministerului Transporturilor, să nu vezi că faţă de ceilalţi ani am triplat, să nu vezi că România va avea autostrada Moldovei pe care au promis-o toţi miniştri ai Transporturilor, în ultimii 30 de ani. E foarte posibil ca până în 2024, acest bănăţean, a ajuns un bănăţean să facă autostrada Moldovei. E foarte posibil ca până în 2024 să mergem pe autostradă până în Moldova”, a afirmat Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇