Ciucă a anunțat cine va conduce echipa PNL de tranziție pentru rotativa premierilor. Ce spune despre solicitările PSD pentru schimbarea lui Popescu și Bode

Ciucă a anunțat cine va conduce echipa PNL de tranziție pentru rotativa premierilor. Ce spune despre solicitările PSD pentru schimbarea lui Popescu și Bode

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului a decis, luni, ca prim-vicepreşedintele formaţiunii Dan Motreanu să coordoneze şi să conducă echipa de tranziţie pentru rotaţia premierilor din luna mai.

„Am discutat orientările legate de abordarea politică. Am luat decizia ca, până la finalul lunii februarie, când vom avea următorul BPN, sub autoritatea prim-vicepreşedintelui Dan Motreanu să se constituie un grup la nivelul PNL care să elaboreze o strategie şi plan de implementare a strategiei, plan care va fi dezbătut şi aprobat în viitorul BPN.

ADVERTISING

Sunt de menţionat aspectele legate de grija pe care trebuie să o avem în continuare pentru a putea asigura o cuprindere a tuturor necesităţilor, fie că vorbim de educaţie, siguranţă şi toată această strategie va veni cu posibile adaptări doctrinare şi ideologice”, a declarat Ciucă.

Liderul PNL a mai afirmat că în cadrul Biroul Politic Naţional al partidului s-au analizat activitatea guvernamentală și politică, dar și pregătirea pentru anul electoral 2024.

„Primul subiect a fost cel legat de analiza la un an şi două luni de guvernare, analiza activităţii guvernamentale şi politice şi elementele pentru ceea ce urmează să se deruleze la nivelul partidului astfel încât să putem să avem un obiectiv până la rocada guvernamentală din luna mai şi un alt slot de timp, cel referitor la anul preelectoral şi pregătirea pentru anul electoral 2024.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PNL va continua pe aceeaşi linie de asumare a tuturor responsabilităţilor legate de actul de guvernare”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni, la finalul BPN al PNL.

Despre dorinţa social-democraţilor de a renegocia protocolul de guvernare, Ciucă a afirmat că în continuare liberalii se vor asigura că prevederile sale sunt respectate şi că are loc rocada premierilor.

Componenta de a renegocia ministere şi de a analiza orice alte posibilităţi de schimbare în interiorul coaliţiei liberalii nu au discutat-o, nu au agreat-o şi îşi menţin elementele pe care le-au aprobat când au format coaliţia, a mai arătat Ciucă.

ADVERTISING

În ceea ce privește solicitările venite dinspre unii lideri din PSD pentru schimbarea miniştrilor Virgil Popescu (Energie) şi Lucian Bode (Interne), premierul Ciucă spune că este o chestiune pe care o negociază la nivelul conducerii coaliţiei şi ele nu fac decât deliciul acestor trimiteri într-o parte şi alta fără să aibă consistenţă.

Întrebat dacă are încredere în PSD, Ciucă a afirmat că ”încrederea se clădeşte în timp, încrederea se clădeşte prin respect reciproc”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇