Reacții după negocierile eșuate PSD-PNL: Ciolacu e blocajul, PNL devine agasant

Reacții după negocierile eșuate PSD-PNL: Ciolacu e blocajul, PNL devine agasant

Reacții de la PSD și PNL au apărut duminică, după ce întâlnirea care urma să aibă loc pentru a stabili calendarul alegerilor – în variantă clasică sau comasată – a fost anulată în ultimul moment. O nouă întâlnire ar urma să aibă loc miercuri. În timp ce de la PNL se spune că e momentul să înceteze naivitatea cu care au tratat PSD și se acreditează ideea că blocajul vine din dorința lui Marcel Ciolacu de a fi președintele României, dinspre PSD se manifestă iritare față de insistența liberalilor de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

ADVERTISING

Nici PNL, nici UDMR nu va alege un președinte PSD

Deputatul Robert Sighiartău (PNL) a declarat duminică, despre amânarea discuţiilor în coaliţie pe comasarea alegerilor, că blocajul vine din faptul că Marcel Ciolacu se doreşte a fi preşedintele României. Sighiartău a mai spus că această bunătate sau naivitate cu care au tratat PSD în discuţii trebuie încheiată şi trebuie abordat PSD sub o altă formă, pentru că nu sunt serioşi.

”Din punctul meu de vedere, ştim foarte bine că blocajul acestor discuţii este legat de faptul că Marcel Ciolacu, aşa cum spun eu de un an şi jumătate, se doreşte a fi preşedintele României. Eu îi transmit un mesaj lui Marcel Ciolacu şi îi spun foarte clar că PNL, indiferent ce se va decide, nu îl va alege niciodată preşedinte. Şi vă mai spun un lucru, nici UDMR nu va alege un preşedinte de la PSD”, a spus deputatul PNL, într-o intervenţie la Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Robert Sighiartău a precizat că ”este clar că PSD, prin comunicarea pe care o face şi pe surse, şi direct, vrea să arunce PNL într-o lumină proastă şi asta se întâmplă de ceva timp”.

Liberalul a comentat și informația că preşedintele Klaus Iohannis ar fi transmis partidului să nu accepte susţinerea candidatului PSD la prezidenţiale: ”nici nu trebuie să spună preşedintele aşa ceva, pentru că e de la sine înţeles că votanţii PNL nu vor vota niciodată un candidat PSD, pe numele lui Marcel Ciolacu”.

”Noi am spus că indiferent de calculele politice ale unora sau altora, comasarea este o discuţie care ţine de beneficiul oamenilor şi de un calendar cât mai eficient pentru acest an electoral. Nu trebuia intrat în alte discuţii legat de candidaturi comune, de visul lui Marcel Ciolacu de a ajunge preşedinte”, a mai spus Sighiartău.

ADVERTISING

El a adăugat că ”în acest moment, imaginea proiectată în rândul cetăţenilor este că actuala coaliţie nu se îngrijeşte de problemele reale şi doar se joacă de-a negocierile, public, ceea ce nu arată şi nu dă bine deloc”.

”Noi nu trebuie să cedăm acestui şantaj al PSD şi mai mult decât atât, cred că această bunătate sau naivitate cu care am tratat PSD în discuţii trebuie încheiată, trebuie abordat PSD sub o altă formă pentru că nu sunt serioşi”, a mai comentat Robert Sighiartău.

PSD nu e interesat de comasare, PNL devine agasant

De cealaltă parte, senatorul Daniel Zamfir (PSD) a declarat că deja a devenit agasantă pentru toată lumea insistenţa cu care colegii de guvernare vor să discute despre comasate, el precizând că pentru PSD chiar nu e o prioritate comasarea alegerilor locale cu europarlamentare.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat la Digi24 că ”deja a devenit agasantă pentru toată lumea insistenţa cu care colegii de guvernare vor să discutăm despre comasate”.

”Pentru PSD chiar nu e o prioritate comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. Discuţia şi presiunea uriaşă au început imediat după ce Ciolacu a rezolvat problema fermierilor şi transportatorilor, perioadă în care colegii de la PNL erau răciţi, la propriu, şi nu voiau să facă coaliţie, şi acum la fiecare zi, hai să ne întâlnim, să facem coaliţie să facem comasarea alegerilor locale cu europarlamentare”, a spus Zamfir.

El a precizat că liderul PSD Marcel Ciolacu le-a transmis celor de la PNL să discute un calendar pe tot anul.

”Eu înţeleg preocuparea celor de la PNL că vin alegerile interne, dacă nu s-ar comasa aceste alegeri, iar rezultatul de la europarlamentare este foarte slab. (..) Ce arde aşa cu comasarea? PSD e mult mai preocupat de actul de guvernare decât de dorinţa liberalilor de a comasa doar alegerile europarlamentare cu locale”, a mai spus senatorul PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇