PSD îl cheamă pe Cîțu în Parlament să spună ce a făcut la Bruxelles și pregătește și alte moțiuni împotriva miniștrilor săi

PSD îl cheamă pe Cîțu în Parlament să spună ce a făcut la Bruxelles și pregătește și alte moțiuni împotriva miniștrilor săi

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea a anunțat luni că social-democrații vor iniția convocarea premierului Florin Cîțu în Parlament, pentru a-i cere explicații despre cele decise în timpul vizitei efectuate la Bruxelles săptămâna trecută.

”Premierul Florin Cîțu să vină în Parlament în săptămâna 15-19 (februarie), pentru a da explicații. Trebuie să spună foarte clar care sunt rezultatele vizitei la Bruxelles și de ce își bate joc de planul Național de Redresare și Reziliență.

ADVERTISING

Președintele Marcel Ciolacu a avut săptămâna trecută discuții cu comisarii europeni. Toți ne-au vorbit despre 14 milioane granturi - trebuie să știm foarte clar că este o componentă importantă de împrumuturi acolo - și că acest plan național trebuie să fie un efort al românilor. Și atunci, dezbaterea trebuie să aibă loc în Parlament. De aceea, premierul trebuie să vină și să dea explicații”, a spus Oprea.

ADVERTISING

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății e doar prima, altele vor urma

De asemenea, Oprea a precizat că vor urma și alte moțiuni simple, pe lângă cea depusă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

”Cu certitudine vor urma si alte motiuni simple. Nu ne dorim acest lucru, dar lipsa de performanță a actualului guvern ne furnizează suficiente motive pentru a veni și cu alte moțiuni simple”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

El a spus că poate să dea ”imediat 3-4 nume”, dar că preferă să dea detalii în momentul în care moțiunile vor fi concretizate.

ADVERTISING

Legat de acțiunea împotriva ministrului Sănătății, el a insistat că există suficiente motive ca ea să fie adoptată.

”Azi se dezbate moțiunea simplă pe Sănătate, la Parlament, și constatăm că liderii de dreapta sunt foarte deranjați de această moțiune, pentru că ea se referă la lucruri care puteau fi făcute în 50 de zile.

Constatăm din păcate astăzi, citind știrile, că un caz tragic s-a petrecut din nou și că un mare ars care a fost transferat foarte târziu, din păcate a decedat. Pe vremea când era ONG-ist, ministrul de astăzi Vlad Voiculescu își rupea cămașa de pe el, acum nu a făcut nimic. Acesta este încă un motiv pentru care moțiunea împotriva sa trebuie dezbătută și votată”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇