Ce îi reproșează specialiştii PSD lui Voiculescu. Chiar ei admit în moțiune că într-o lună şi jumătate nu se puteau face multe

Ce îi reproșează specialiştii PSD lui Voiculescu. Chiar ei admit în moțiune că într-o lună şi jumătate nu se puteau face multe

Social-democraţii depun miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, care ar urma să intre în dezbatere săptămâna viitoare.

Conform unui draft al moţiunii, ministrul este acuzat că nu a luat nicio măsură pentru siguranţa pacienţilor în timpul pandemiei şi că nu a făcut nimic din ceea ce îi cerea predecesorului său să facă urgent, că a subminat în mod constant strategia naţională de vaccinare deja aprobată şi că a avut poziţii contradictorii privitoare la deschiderea şcolilor şi a unor activităţi economice.

ADVERTISING

Ei mai afirmă că preluarea mandatului de către Vlad Voiulescu a însemnat o scădere a intenţiei de testare a persoanelor care îndeplinesc criteriile de suspiciune pentru COVID, că a scăzut, simetric, şi intenţia ministrului de a controla în mod real situaţia epidemiologică şi că, în schimb, actualul ministru al Sănătăţii a preferat mai degrabă să facă turul televiziunilor şi să reclame „greaua moştenire”, inclusiv cea a propriilor colegi din coaliţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul uşor al cetăţenilor la testare PCR sau cu teste rapide! Nu a inclus medicii de familie şi alte structuri sanitare, cu excepţia UPU, pentru realizarea de teste rapide şi raportarea cazurilor identificate în platforma unică! Nu a stabilit procedura de testare a elevilor şi profesorilor!”, acuză PSD.

În opinia PSD, ministrul Sănătăţii este cel care ar fi trebuit să ofere cifre şi repere clare, dar ”a oferit, în schimb, confuzie şi deocamdată singura realizare cu care se laudă este schimbarea graficii şi a interpretării statistice a datelor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19”.

ADVERTISING

”Acest ministru al Sănătăţii trăieşte, deci, în propria realitate, ruptă de cea stabilită de Grupul de Comunicare Strategică!”, este concluzia PSD.

”Presiunile permanente asupra Institutului Naţional de Sănătate Publică, pentru preluarea bazei de date a Registrului Electronic Naţional de Vaccinare, încercările de înlăturare a coordonatorului grupului medical al Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării şi de subminare a coordonatorului naţional, doctorul Valeriu Gheorghiţă, au creat confuzie şi demobilizare în rândul profesioniştilor care lucrează, de multe ori, voluntar, pentru vaccinarea rapidă a populaţiei”, argumentează PSD.

Ministrului i se impută și că nu a luat nicio măsură pentru prevenirea incendiilor în spitale.

”În cele 50 de zile care au trecut de la preluarea mandatului, ministrul Voiculescu nu a luat nicio măsură concretă care să prevină astfel de tragedii. A dat doar declaraţii în care povestea despre cum va fi sistemul de sănătate în România peste 10 ani, condus de profesionişti de talia lui!”, afirmă, ironic, PSD.

Social-democrații admit însă, chiar în textul moțiunii, că în luna jumătate de când Voiculescu a preluat conducerea ministerului nu puteau fi făcute foarte multe.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇