PSD vrea moțiune de cenzură: Nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea. Rafila, propunerea de premier

PSD vrea moțiune de cenzură: Nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea. Rafila, propunerea de premier

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus joi seara că PSD are o datorie față de români să treacă o moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară și că social-democrații nu au nicio problemă să își asume guvernarea.

„Suntem obligați față de români să facem tot ce ține de noi să treacă această moțiune de cenzură. (…) Dacă trece moțiunea de cenzură vom veni cu programul nostru de guvernare, cu altă filozofie și abordare a acestei crize atât în sănătate, cât și în economie. Nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

ADVERTISING

Acesta a spus că partidul va decide atunci cine va fi propunerea de premier, dar că, în acest moment, Alexandru Rafila este propunerea aprobată de partid.

„Vom hotărî în acel moment. Până în acel moment e o decizie a PSD că propunerea pentru funcția de premier este Alexandru Rafila. Nu este altă decizie, în acest moment dacă mă întrebați, Alexandru Rafila este propunerea PSD”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISING

Întrebat despre un eventual guvern de uniune națională, liderul PSD a exclus o guvernare alături de PNL:

„Sunt mai multe soluții. Din punctul meu de vedere, PSD în acest moment nu are cum să mai facă vreodată guvernare comună cu PNL, cel puțin în acest ciclu electoral. (...) Vom veni un prim-ministru și ne vom creiona o majoritate”, a precizat Ciolacu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇