Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu va fi votată peste o săptămână. PSD nu-l mai vrea la Ora Guvernului, deși anunțase că vine

Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu va fi votată peste o săptămână. PSD nu-l mai vrea la Ora Guvernului, deși anunțase că vine

Dezbaterea la Camera Deputaţilor a moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu va avea loc luni, de la ora 17:00, iar votul va fi dat în plenul de miercuri.

Preşedintele Camerei Ludovic Orban a anunţat că PSD a renunţat la procedura „Ora Guvernului” prin care îl chema pe Voiculescu să ofere explicaţii în Parlament şi o va utiliza pe viitor la adresa altor miniştri.

„A fost depusă o moţiune simplă din partea grupului parlamentar al PSD. Am programat dezbatarea moţiunii pentru luni, ora 17:00, şi votul final pe moţiune să fie odată cu votul final de săptămâna viitoare de miercuri.

În urma discuţiei cu doamna preşedintă a Senatului Anca Dragu, i-am informat pe colegii din Biroul Permanent al Camerei că cel mai probabil intenţionăm să avem birourile permanente reunite luni, pentru convocarea unui plen reunit în cursul săptămânii viitoare.

Urmează să stabilim în birourile permanente reunite data la care se va desfăşura plenul.

Avem de constituit comisiile comune permanente, stabilirea delegaţilor şi alte decizii pe care le considerăm importante pentru a fi dezbătute în plenul reunit. Urmează să stabilim ordinea de zi pentru plenul reunit luni la şedinţa birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament. 

El a adăugat că „grupul PSD iniţiase procedura Ora Guvernului în care îl chema pe ministrul Vlad Voiculescu şi a renunţat la această procedură pentru că ar fi fost două proceduri parlamentare legate de acelaşi ministru şi vor putea utiliza această procedură referitor la alţi miniştrii”.

Alianţa USR-PLUS precizase că Vlad Voiculescu va participa luni, 15 februarie, la „Ora Guvernului” din Parlament pentru a răspunde la toate întrebările care îi vor fi puse de către deputaţi şi senatori în ceea ce priveşte activitatea sa la Ministerul Sănătăţii şi măsurile adoptate până în prezent.

Social-democraţii au depus, miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇