PSD pregătește amendamente la bugetul pe 2021: De la creșterea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor, la bani pentru termoficarea Bucureștiului

PSD pregătește amendamente la bugetul pe 2021: De la creșterea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor, la bani pentru termoficarea Bucureștiului

Social-democrații au anunțat că vor depune numeroase amendamente la legea bugetului pe 2021, de la creșterea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor, la bani pentru termoficarea Bucureștiului.

”Vor fi amendamente pe care le vom depune, a fost discutat azi acest subiect. Toate promisiunile noastre din campania electorală, felul în care am argumentat în bugetul alternativ că lucrurile pot fi și altfel, vor fi în amendamentele pe care le vom depune”, a anunțat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, la finalul Biroului Politic Naţional al partidului.

Amendamente la pensii și alocații

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Întrebat dacă vor fi amendamente pe majorarea punctului de pensie sau pe dublarea alocațiilor, Oprea a răspuns afirmativ.

”Aceste lucruri vor fi acolo. Am argumentat când am prezentat bugetul aternativ că în aceleași condiții restrictive de deficit bugetar, pe o creștere estimată a PIB-ului – noi de 1.118, actualul guvern de 1.116 miliarde de lei – putem, prin redistribuire, prin alte priorități, să găsim destule resurse și pentru creșterea pensiilor, și pentru salarii”, a mai spus Oprea, precizând că ”intenția noastră e de a respecta legea în vigoare, cu cele 40 de procente care ar fi trebuit să fie astăzi către pensionari”.

Întrebat de unde ar putea Guvernul să ia acești bani, Oprea a spus că ”banii mulți sunt ca întotdeauna în pușculița Guvernului, în fondul de rezervă al premierului, la acțiuni generale la Ministerul Finanțelor”. Dar a cerut Guvernului și să-și schimbe filosofia, ca să producă bani.

Un alt amendament menționat de purtătorul de cuvânt al PSD va fi inițiat de Gabriela Firea.

”Vă pot da un exemplu pe care astăzi dna Gabriela Firea l-a argumentat, acela că vor depune toți parlamentarii din București un amendament pentru termoficare, pentru că este nevoie de fonduri mai mari acolo.

Uitați cum vom veni cu un amendament ca ministerul care răspunde de acest lucru să aibă bani mai mulți pentru termoficarea Bucureștiului”, a mai spus social-democratul.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro: