Europarlamentar: Guvernul a zis una la Bruxelles şi ne spune alta la Bucureşti. Raportul de ţară elaborat de Comisia Europeană se anunţă dezastruos

Europarlamentar: Guvernul a zis una la Bruxelles şi ne spune alta la Bucureşti. Raportul de ţară elaborat de Comisia Europeană se anunţă dezastruos

Europarlamentarul Victor Negrescu acuză Guvernul de dublu limbaj. ”Guvernul a zis una la Bruxelles, şi ne spune alta la Bucureşti”, afirmă Negrescu, adăugând că ”raportul de ţară elaborat de Comisia Europeană se anunţă dezastruos”.

Victor Negrescu detaliază situaţiile în care Guvernul a folosit dublu limbaj:   

”1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul naţional de redresare trimis de guvernul PNL. La Bucureşti, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană. 

ADVERTISING

2. La Bruxelles, au spus că vor face reforme şi că nu vor tăia niciun ban. La Bucureşti, ne-au transmis că vor tăia salariile şi pensiile promise prin lege şi că vor promova un buget de austeritate.

3. La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerinţelor europene. La Bucureşti, ne spun că au negociat, fără să spună că investiţiile în infrastructură şi în reţelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

4. La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate şi educaţie. La Bucureşti, ne spun exact contrariul, deşi bugetul arată tăieri.

5. La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislaţia specifică resurselor proprii. La Bucureşti, solicită în conferinţă de presă intervenţia şefilor PNL şi USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuţiile cu oficialii europeni.

ADVERTISING

6. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La Bucureşti, bugetul indică doar o mică creştere pe zona de investiţii, după ce tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiţionale să fie foarte redus”, a mai scris Negrescu.   

Eurodeputatul social-democrat afirmă că ”minciuna are picioare scurte.    S-a văzut deja cu bugetul pe anul acesta. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de ţară elaborat de Comisia Europeană se anunţă dezastruos”, a încheiat Negrescu.   

Premierul Cîţu s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, șefa CE: Furnizarea la timp a vaccinurilor, aderarea la Schengen și MCV, pe agenda oficială

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că nu este dispus să susţină în acest buget „nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019”, iar prin acest buget va fi reparat „dezmăţul făcut de PSD”.

"Tovarăşul Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon". Cum vrea premierul Cîțu să repare dezmățul din buget făcut de PSD

„De la tovarăşul Ciolacu mă aşteptam să mă sune, îmi luam eu o zi – două din viaţă, pierdeam timpul ăsta şi îi explicam eu cum e cu bugetul. Ştiu, e mai greu, dar îi explicam eu cum e cu bugetul, nu trebuia să facă aceste scrisori la Comisia Europeană. Deci, tovarăşul Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon”, a adăugat el.

Ciolacu îi răspunde premierului Cîţu: Și-a luat palme peste ochi la Bruxelles şi îşi varsă frustrările pe toată lumea în ţară!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇