Primarul de la Vama Veche nici nu vrea să îl vadă pe Cîţu: Îi recomand să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman! UPDATE Ce i-a răspuns premierul

Primarul de la Vama Veche  nici nu vrea să îl vadă pe Cîţu: Îi recomand să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman! <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ce i-a răspuns premierul

Primarul comunei Limanu, unde se află şi Vama Veche, este foarte supărat pe premierul Florin Cîțu și nici nu vrea să audă de vizita acestuia în satul de la malul mării.

Daniel Gheorghe Georgescu, edil PSD, evocă o ”răzbunare politică” și un ”decont electoral”, motivul supărării fiind banii prea puțini alocați de către Consiliul Județean Constanța pentru comuna sa.

”Răzbunare politică. Decont electoral. Două salarii de președinte de consiliu județean pentru Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni 25.000 lei! Este suma derizorie alocată comunei Limanu de către Consiliul Județean Constanța!

Practic, pentru dezvoltarea unei comunități cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), cu peste 7.000 de locuitori și implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui județ a considerat că două salarii de președinte de Consiliu Județean sunt arhisuficiente!

ADVERTISING

Este aceasta o Românie normală? Este asta o dovadă de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum!”, transmite Daniel Gheorghe Georgescu într-o postare pe Facebook a primăriei.

În opinia lui, această alocare bugetară ”demonstrează clar că toate primariile PNL au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localităților sau programele aflate în derulare. În schimb, administrațiile PSD au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii”.

Din acest motiv, primarul nu mai vrea să-l primească în Vama Veche pe prim-ministru:

”Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Cîțu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în aceasta vară spre Ciocârlia sau Aliman. Sunt localități care își permit pâine și sare din banii publici!”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

Cîțu îi răspunde

În replică, prim-ministrul Florin Cîţu a spus că va merge în Vama Veche, aşa cum a promis, la fel cum va merge în orice staţiune din România, pentru a susţine turismul din ţara noastră.

Întrebat, joi seară, la B 1 TV, ce părere are despre faptul că primarul din Limanu i-a recomandat să nu meargă în Vama Veche, Florin Cîțu a spus: ”Consiliul Judeţean nu este premierul, în primul rând, în al doilea rând ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor şi aşa mai departe şi după aceea să discutăm. Dar, să condiţionezi vizita premierului de nişte bani de la buget, pare, aşa, foarte pesedistă chestia asta. Pe vremea pesediştilor se făcea să spui, îmi dai bani şi ai voie să vii aici”.   

ADVERTISING

Premierul a mai ţinut să precizeze că va merge la Vama Veche: ”Îi anunţ pe români că voi merge în Vama Veche şi în orice staţiune din România pentru că vreau să suţin turismul în această vară şi nu mă poate opri niciun primar”.

Context

Premierul Florin Cîțu a spus, de mai multe ori, că el vrea să petreacă o noapte albă în Vama Veche, acesta fiind și motivul pentru care abia aștepta ridicarea restricțiilor privind circulația pe timpul nopții.

De altfel, el le-a promis tinerilor care l-au chemat de 1 Mai la mare că se vor vedea pe plajă în această vară.

Chiar astăzi Guvernul a lansat mai multe spoturi pro-vaccinare. Într-unul dintre clipuri apare chiar Florin Cîțu care explică ce înseamnă vaccinul pentru el: normalitate. Între altele, premierul evocă și mersul la plajă.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇