Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după desemnarea lui Florin Cițu pentru funcția de premier

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după desemnarea lui Florin Cițu pentru funcția de premier

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, marți seara, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cițu pentru funcția de premier.

„Noi nu am dorit să participăm la această mascaradă facută la adresa voturilor românilor. PSD cu toate că a câștigat alegerile…. prin implicarea grosolană a președintelui, mai ales că s-a și antepronunțat ce își dorește, că îl vrea pe Cîțu, groparul economiei românești….

O să intrăm în Opoziție și o să avem cea mai dură opoziție pe care a avut-o PSD. Avem un președinte care ne spune de un an de zile că trebuie să avem alegeri să scăpam de o majoritate toxică. A câștigat tot acea majoritate. Să desființeze Parlamentul", a spus Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISING

El a precizat că PSD va folosi toate pârgiile democratice pentru a apăra Parlamentul.

"Aștept bugetul lui Cîțu. Vom vedea bugetul austerității pe 2021. Există o aritmetică. Această aritmetică a dat un câștigător. Vom afla dacă a fost constituțional sau nu, dacă CCR se poate pronunța", a punctat el.

Ciolacu nu se gândește să îl suspende pe Iohannis

Întrebat dacă va încerca suspendarea lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că: "Nu, am zis că e un act extrem. Mai ales când avem în față o criză sanitară și economică declanșată de Cîțu. Faptele președintelui rămân. Nu se prescriu".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că îl propune pe Florin Cîțu pentru poziția de premier. Anunțul a fost făcut după a doua rundă de negocieri care a avut loc astăzi la Palatul Cotroceni.

Iată cum s-au desfășurat negocierile de astăzi de la Palatul Cotroceni, marcate de absența PSD

Vezi și ce a declarat Cîțu după anunțul șefului de stat - Cîţu, după ce a fost desemnat premier: Voi face tot ce e posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇