PMP nu va fi înghiţit de PNL, dar va colabora cu echipa Cîţu pe proiecte locale şi naţionale

PMP nu va fi înghiţit de PNL, dar va colabora cu echipa Cîţu pe proiecte locale şi naţionale

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, afirmă că negocierile cu PNL vizează cooperarea pe proiecte locale şi naţionale, nicidecum o absorbţie prin fuziune.

”Dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, transmite liderul PMP.

”Am decis, împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL.

Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară.”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook, după ce Consiliul Naţional a decis formarea unei echipe de negociere cu PMP.    

ADVERTISING

Diaconescu îşi propune ca Partidul Mişcarea Populară ”să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc”.    

”Deci dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, a mai scris Diaconescu.    

PMP a anunţat, sâmbătă seară, că s-a decis continuarea discuţiilor cu PNL ”privind un proiect politic comun”, fiind stabilită o echipă de negociere în acest sens. Cu o zi în urmă, liberalii au stabilit şi ei o echipă de negociere.    

Surse politice spun că este vorba despre o fuziune prin absorbţia PMP.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇