PNL ar vrea să înghită partidul lui Băsescu. PMP: Fake news. Cîțu: Sunt doar negocieri

PNL ar vrea să înghită partidul lui Băsescu. PMP: Fake news. Cîțu: Sunt doar negocieri

PNL a decis azi în Biroul Executiv să se facă o fuziune prin absorbţie cu Partidul Mişcarea Populară, formațiunea fondată de Traian Băsescu, susțin surse citate de televiziunile de știri.

Aceleași surse afirmă că fuziunea este dorită după ce mai mulți liberali sunt deciși să plece din partid, după decizia de azi de excludere a lui Ludovic Orban.

Însă, după ce în presă au apărut informații că și PMP ar fi luat vineri aceeași decizie, liderul formațiunii, Cristian Diaconescu, a afirmat că acestea sunt false.

ADVERTISING

”Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că 'știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false'”, se arată pe pagina de Facebook a partidului.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNLPreședintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte...

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Vineri, 12 noiembrie 2021

Cu toate, astea, întrebat pe acest subiect, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că există ”doar negocieri”.

"Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile", a precizat Florin Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat care ar fi miza unei fuziuni cu PMP.

În condiţiile în care preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a infirmat informaţia potrivit căreia PMP ar fuziona, prin absorbţie, cu PNL, Cîţu a spus: "Perfect. Atunci, asta e".

ADVERTISING

O reacție a venit și de la fostul președinte Traian Băsescu, în care se delimitează de orice discuții politice din țară.

”Cu privire la posibila mea implicare în negocieri dintre PMP și PNL, fac următoarele precizări:

1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare în activitatea PMP;

2. Nu dețin niciun fel de funcție în PMP;

3. Nu am participat și nici nu voi participa la nici un fel de discuții interne cu privire la o eventuală fuziune a PMP cu PNL;

4. Singura activitate politică pe care o desfășor este legată de activitatea grupului PPE din Parlamentul European”, a scris Băsescu pe Facebook.

ADVERTISING

Orban, exclus la propunerea lui Cîțu

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, excluderea din partid a lui Ludovic Orban, la propunerea lui Florin Cîțu. Au fost înregistrate 31 de voturi pentru excludere şi două voturi împotrivă. Votul a fost secret.

Decizia BEx trebuie să fie validată de Consiliul Politic Naţional al PNL, pentru că Orban este fost președinte al partidului și nu poate fi exclus doar prin decizie BEx.

După decizia de azi, Orban a spus că se simte liber să construiască un nou proiect liberal alături de toți colegii care au onoare.

În 2014, PNL a fuzionat cu Partidul Democrat, iar noua formațiune s-a numit PDL. În prezent, din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇