Orban a primit decizie de excludere din PNL: Iohannis și slugile lui aduc PSD la putere. Au transformat partidul într-un loc de prostituție politică

Orban a primit decizie de excludere din PNL: Iohannis și slugile lui aduc PSD la putere. Au transformat partidul într-un loc de prostituție politică

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, excluderea din partid a lui Ludovic Orban, la propunerea lui Florin Cîțu. Au fost înregistrate 31 de voturi pentru excludere şi două voturi împotrivă. Votul a fost secret.

Decizia BEx trebuie să fie validată de Consiliul Politic Naţional al PNL, pentru că Orban este fost președinte al partidului și nu poate fi exclus doar prin decizie BEx.

La scurt timp după decizie, Ludovic Orban a spus că este victima unei găști demolatoare pilotată de Klaus Iohannis și le-a transmis să le fie rușine și că ar trebui să umble pe stradă cu privirea în pământ.

Mai mult, acesta l-a acuzat pe șeful statului că a intervenit neconstituțional pentru a-l schimba de la conducerea partidului, pentru ca astfel PNL să se poată alia cu PSD.

”Această gașcă demolatoare pilotată de Klaus Iohannis a făcut praf PNL, democrația, drepturile membrilor PNL, coaliția de guvernare.

ADVERTISING

Ar trebuie să le fie rușine, să stea cu ochii în pământ când merg pe stradă, să își ceară scuze până la finalul carierei politice, care ar trebui să fie cât mai rapid. Să fim foarte limpezi, nu e o întamplare, Klaus Iohannis a intervenit neconstituțional pentru a mă schimba din fruntea PNL, pentru că nu aș fi acceptat niciodată o înțelegere cu PSD.

Astăzi, spre deosebire de mine, Iohannis și cu slugile lui din conducerea PNL, după ce au promis că vor scăpa România de PSD, aduc PSD la putere”, a declarat Ludovic Orban.

”Cei care conduc PNL au transformat partidul într-un loc de prostituție politică”

După decizia de azi, Orban spune că se simte liber să construiască un nou proiect liberal alături de toți colegii care au onoare. El a acuzat conducerea PNL că a transformat formațiunea într-un loc de prostituție politică.

”Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezint pe toți cetățenii de bună credință, pe oameni cu bun simț, loiali. Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă, care să creeze din nou speranță României, după ce sperațele lor au fost năruite de ticăloșia celor care mi-au fost colegi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt liber să construiesc cu toți colegii care au onoare o forță care să dea din nou șansa României de a avea din nou un proiect liberal. Voi rămâne la fel și din păcate astăzi cei care conduc PNL au transformat această formațiune într-un loc de prostituție politică, îi obligă pe membrii partidului să se prostitueze, îi obligă să stea în pat cu dușmanul trădându-și alegătorii”, a punctat Orban.

”Podul de piatră s-a dărâmat...”

Orban a ținut să precizeze că nu regretă nimic din ceea ce a făcut în cei 31 de ani de carieră politică, dar a spus că nu este plăcut ceea ce i se întâmplă.

Și și-a încheiat discursul într-o notă optimistă, pe versurile cântecului pentru copii ”Podul de piatră”.

”Nu îmi pare rău de nimic din ceea ce am făcut în ultimii 31 de ani. Dar după ce ai construit 31 de ani o casă, o mare familie, să intre străinii în casă, să dea foc la casă, nu e deloc plăcut.

ADVERTISING

Dar toate astea îmi aduc aminte de un cântecel din copilarie, care spune așa: Podul de piatra s-a daramat / A venit apa si l-a luat / Vom face altul / Pe mal, in jos / Altul mai trainic si mai frumos”, a încheiat Orban.

”Să plece ei, nu eu. Cîțu nu e calificat să conducă nici o scară de bloc”

Înainte de această ședință, Orban a susținut o conferință de presă în care a adus din nou critici dure liderului PNL, Florin Cîțu, precum și liberalilor care îl susțin și președintelui Klaus Iohannis.

Orban a spus iar că Florin Cîțu a făcut praf PNL și coaliția de guvernare, iar conducerea formațiunii e principala vinovată de criza politică din România.

”Actuala conducere a PNL a făcut praf coaliția, a făcut praf partidul, a dus partidul la o prăbușire de 10%-12%. Conducerea e vinovată de criza politică din România, a bătut palma cu PSD, deși s-a comportat ca principal opozant, în campanie sloganul era: ”Votați PNL ca să scăpați de PSD””, a declarat Orban.

Fostul lider al PNL a subliniat că nu el trebuie să plece din partid, ci conducerea partidului, afirmând că îi va transmite lui Florin Cîțu că nu este calificat să conducă nici măcar o administrație de scară de bloc.

”Vor să propună excluderea mea din PNL. Vreau să mă delimitez de toate deciziile aberante, de Klaus Iohannis, de Florin Cîțu, care au aruncat țara în aer, au preferat un amantlâc jenant cu principalul dușman.

O să îi spun lui Florin Cîțu că nu e calificat să conducă nici măcar o administrație de scară de bloc, sau o secție de vot. Acum am venit să le spun colegilor că trebuie să plece ei, nu eu, dar până la urmă totul ajunge la judecata oamenilor, la judecata lui Dumnezeu. Ei s-au autoexclus din rândul oamenilor care i-au votat”, a punctat Ludovic Orban.

Ce spune despre înființarea unui nou partid

Acesta a dat de înțeles că, în cazul în care va fi exclus din partid, va înființa o nouă formațiune, pentru ca toți cei care au avut încredere în PNL să nu rămână nereprezentați.

”Eu sunt Ludovic Orban, îmi iubesc țara, sunt un om care crede în valorile liberale. Odată făcut pactul cu diavolul de către o conducere nelegitimă, împotriva voinței alegătorilor, toți cei care au avut încredere în PNL nu vor rămâne nereprezentați.

Mă voi consulta cu cei care au conștiință, cu cei care vor să rămână loiali, care sunt foarte mulți (pentru a forma un nou partid - n.red.).

E absolut jenant ceea ce se întâmplă azi. Dacă se bate palma cu PSD, e ultimul lucru pe care pot să îl accept de la acești indivizi care au aruncat în derizoiriu principiile liberale”, a completat Orban.

Întrebat câți liberali ar fi disspuși să îl urmeze dacă va fi exclus din partid, Ludovid Orban a spus: ”Câtă frunză, câtă iarbă!”

În 13 octombrie, Ludovic Orban a anunțat că și-a depus demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor, funcţie în care a fost ales în decembrie 2020.

Ulterior, la finalul lunii octombrie, el şi-a anunţat în plen retragerea și din grupul deputaților PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇