Florin Cîţu i-a spus lui Ludovic Orban că la următoarea şedinţă va fi exclus din partid (Surse)

Florin Cîţu i-a spus lui Ludovic Orban că la următoarea şedinţă va fi exclus din partid (Surse)

Liderul PNL, Florin Cîţu, i-a spus lui Ludovic Orban luni seară, în Biroul Politic Naţional, că la următoarea şedinţă va fi exclus din partid.

Reacţia lui Florin Cîţu a venit după ce fostul lider PNL Ludovic Orban a luat cuvântul împotriva propunerii sale de a lua mandat pentru începerea negocierilor cu PSD, au declarat pentru News.ro surse liberale.

Pentru a fi exclus din partid, o eventuală propunere a Biroului Politic trebuie votată în Consiliul Naţional, singurul for care ia decizia în acest caz.

ADVERTISING

Ludovic Orban a declarat, înaintea şedinţei în care s-a decis începerea negocierilor cu PSD, că, în cazul unui parteneriat de guvernare cu social-democraţii, se va părăsi partidul.

„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi e obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, să asigurăm reprezentarea politică în Parlamentul României. (…)

Asta e o legendă. De ce Florin Cîţu s-a dus la întâlnire cu PSD? Nu trebuie să accepţi aşa ceva. E o acţiune contrară a tot cee ace înseamnă PNL, a tot ceea ce înseamnă valori, principia în care noi am crezut şi în care cred atâţia români”, a afirmat Ludovic Orban.

ADVERTISING

Orban a avut o reacţie foarte dură şi după ce decizia a fost luată.

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului. Liberalii doresc ca până la 1 decembrie Executivul să învestit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇