Ciolacu, după ce Orban a amenințat cu demisia din PNL: Eu nu ştiu cum poate dormi noaptea, darămite să comenteze acum scena politică

Ciolacu, după ce Orban a amenințat cu demisia din PNL: Eu nu ştiu cum poate dormi noaptea, darămite să comenteze acum scena politică

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îl critică în termeni duri pe fostul lider al PNL şi fostul premier Ludovic Orban, care luni seară a anunţat că pleacă din PNL dacă partidul se va alia cu PSD la guvernare.

Fără a-i pronunţa numele, Ciolacu îl acuză pe Orban de ipocrizie, spunând că nu ştie „cum poate dormi noaptea, darămite să comenteze acum scena politică”.

Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, la Antena 3, că social-democraţii au înţeles că "este un moment dificil prin care trece România” şi că nu a "simţit niciun coleg frustrat sau reţinut de ceea ce a fost în trecut” în relaţia dintre PSD şi PNL.

ADVERTISING

El a arătat că social-democraţii din teritoriu nu l-au sunat să "discute o anumită funcţie”, pentru că toată lumea "a înţeles că e un moment de răscruce” şi de ce conducerea a solicitat forurilor statutare acest vot.

În acest context, Ciolacu l-a criticat dur pe Ludovic Orban, care se opune unei alianţe a liberalilor cu social-democraţii.

"Mă uitam acolo, la şedinţă, un fost prim ministru şi fost lider al PNL, câtă ipocrizie să-ţi mai permiţi un joc politic într-un astfel de moment. Dar presupun că va veni nota de plată la fiecare. După ce ai condus un guvern în care nu ai dat nicio şansă bolnavilor de cancer, au ajuns la peste 80% decese. Eu nu ştiu cum poate dormi noaptea, darămite să comenteze acum scena politică”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă va pleca din PNL, în cazul unui parteneriat de guvernare cu PSD, că în această situaţie "drumurile noastre se vor despărţi”.

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului. Liberalii doresc ca până la 1 decembrie Executivul să învestit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇