Orban amenință cu plecarea din PNL: Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi

Orban amenință cu plecarea din PNL: Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi

Ludovic Orban a declarat, întrebat înaintea participării la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care se desfăşoară luni seara la Vila Lac 1, dacă va pleca din PNL în cazul unui parteneriat de guvernare cu PSD, că în această situaţie „drumurile noastre se vor despărţi”.

„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi e obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, să asigurăm reprezentarea politică în Parlamentul României. (…)

ADVERTISING

Asta e o legendă. De ce Florin Cîţu s-a dus la întâlnire cu PSD? Nu trebuie să accepţi aşa ceva. E o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă PNL, a tot ceea ce înseamnă valori, principia în care noi am crezut şi în care cred atâţia români”, a afirmat Ludovic Orban, chestionat dacă va rămâne în PNL, în cazul unei alianţe a partidului cu PSD.

Critici pentru Cîțu, Vîlceanu și Iohannis

El a mai spus că este ruşinos simplul fapt că Florin Cîţu s-a aşezat la masa discuţiilor cu PSD şi pare că prim-ministrul interimar ţine cu orice preţ să fie premier, fapt pentru care respinge orice altă formulă de Executiv de centru-dreapta.

ADVERTISING

Orban a adăugat că nu susţine poziţiile publice ale lui Florin Cîţu şi Dan Vîlceanu care, alături de preşedintele Klaus Iohannis sunt co-autorii „acestei ruşinoase acţiuni politice”.

„Asta e o bazaconie. Cîţu îşi doreşte să rămână la Palatul Victoria şi este împotriva învestirii oricărei formule de învestire a unui Guvern cu un alt premier decât Florin Cîţu. Nu avem nimic comun cu poziţiile pe care le susţinem cu Cîţu şi cu Vîlceanu, care sunt de fapt co-autorii alături de Iohannis a acestei ruşinoase acţiuni politice.

ADVERTISING

Simplul fapt de a sta la masa negocierilor cu PSD pentru a discutat despre un Guvern reprezintă o gravă încălcare a valorilor liberale. În ultimele luni am vorbit cu mii de membri ai PNL, viceprimari, parlamentari, oameni care deţin funcţii de conducere la nivel judeţean şi marea majoritate a lor se simt pur şi simplu înşelaţi, simt că se încearcă impunerea unei voinţe care nu are legătură cu PNL.

Poate înţelegeţi de ce s-a dat bătălia pentru şefia PNL pentru că nu aş fi acceptat niciodată o guvernare cu PSD”, a explicat Orban.

UDMR vrea la guvernare cu oricine

Acesta a mai spus că el şi parlamentarii care au încetat afilierea cu grupul parlamentar al PNL nu vor vota niciodată un Guvern cu PSD şi nici dacă va fi propus din nou premier Florin Cîţu.

„Voturile noastre există. Am anunţat foarte clar că noi nu vom vota un Guvern cu PSD, dar că suntem favorabili refacerii coaliţiei de centru-dreapta. Acum dacă îl propun pe Cîţu, bineînţeles că nu îl vom vota. Mă voi duce la şedinţă să îmi exprim punctul de vedere”, a completat fostul preşedinte al PNL.

Despre UDMR, Ludovic Orban a precizat că „vrea la guvernare cu oricine”.

„Nu ştiţi bancul acela că practic alegerile se organizează ca să ştie cu ce partid românesc va fi la guvernare UDMR?”, a mai spus Orban.

Liberalii s-au reunit luni seara în şedinţa BPN al PNL pentru a decide dacă vor guverna cu USR sau cu PSD. Ei au fost întâmpinați de câțiva protestatari care au aruncat cu hârtie igienică în mașinile lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇