PMP a decis continuarea discuţiilor cu PNL „privind un proiect politic comun”. Nicio informație oficială despre o posibilă fuziune

PMP a decis continuarea discuţiilor cu PNL „privind un proiect politic comun”. Nicio informație oficială despre o posibilă fuziune

PMP a anunţat, sâmbătă seară, că s-a decis continuarea discuţiilor cu PNL „privind un proiect politic comun”, fiind stabilită o echipă de negociere în acest sens.

„Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Populară, reunit în 13 noiembrie, a decis continuarea discuţiilor cu Partidul Naţional Liberal privind un proiect politic comun, desemnând şi o echipă de negociere în acest sens”, a transmis, sâmbătă seară, PMP într-un comunicat de presă.  

Cu o zi în urmă, liberalii au stabilit şi ei o echipă de negociere.  Surse politice spun că este vorba despre o fuziune prin absorbţia PMP.  

ADVERTISING

Anterior, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat că „tema fuziunii” dintre PNL şi PMP nu a fost dezbătută în formaţiunea politică pe care o conduce, confirmând totuși discuțiile cu liberalii de sâmbătă.

„Am discutat cu toată lumea, inclusiv cu domnul Florin Cîţu. (...) Nu există tema (fuziunii - n.red.). Nu spun că s-ar întâmpla sau nu s-ar întâmpla câtă vreme nu există acest subiect. O fuziune o propun şi o votează cei din Consiliul Naţional al PMP", a afirmat Cristian Diaconescu, vineri, la Digi24.

ADVERTISING

El le-a mulţumit şefilor de partide din România care "au venit spre PMP pentru a avea discuţii, dar nu trebuie confundate cu discuţiile organizatorice".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇