Pe cine ar vota Iohannis la Primăria Capitalei și ce crede despre un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale

Pe cine ar vota Iohannis la Primăria Capitalei și ce crede despre un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale

Coaliţia, până în momentul acesta, a făcut paşi buni şi a găsit un candidat bun, a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat pe cine ar vota pentru Primăria Capitalei, între Nicuşor Dan şi medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD şi PNL.

„Păi staţi să îşi anunţe candidatura şi pe urmă discutăm. Vă amintiţi pe cine votaţi acum mai mulţi ani şi pe urmă nu s-a mai prezentat. Una peste alta, ca să nu fiu foarte evaziv, cred că coaliţia, până în momentul acesta, a făcut paşi buni şi a găsit un candidat bun”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

ADVERTISING

Nicuşor Dan vrea un nou mandat la şefia Primăriei Capitalei, susţinut de Alianţa Dreapta Unită formată din USR, Forţa Dreptei şi PMP.

Liderii coaliţiei PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au avut un eveniment de prezentare, miercuri, la Palatul Parlamentului, a candidatului comun al celor două partide la şefia PMB, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu.

Ce crede despre un candidat comun al PSD-PNL la prezidenţiale

Iohannis a fost întrebat și ce crede despre ideea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale, afirmând că nu crede că „este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu cred că este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare. Aşa s-a convenit şi în coaliţie, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare şi locale, iar după aceea imediat să se tranşeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidaţi pentru preşedinte şi ulterior pentru Parlamentul naţional. Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum. Aşa s-a convenit.

Acum discutăm europarlamentare şi locale. Că vom avea opinii, toţi avem opinii, dar pentru omul de rând cred că este bine să primească aceste opinii pe rând. Dacă le amestecăm pe toate, nu rezolvăm probabil mare lucru”, a afirmat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a precizat, întrebat dacă PSD şi PNL ar putea să susţină împreună un candidat, poate şi independent pentru prezidenţiale, că „am venit cu un proiect pentru Bucureşti, am venit împreună cu un proiect pentru Europa”, iar, „dacă românii o să ne dea votul pentru aceste proiecte, sunt ferm convins că o venim şi cu un proiect pentru România”.

Totodată, Nicolae Ciucă, la aceeaşi întrebare, a răspuns că, „dacă a fost să alegem primarul Capitalei în două săptămâni, daţi-ne două săptămâni, după 10 iunie, şi vom veni şi cu răspunsul la această întrebare”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇