Cum se face campanie la Primăria București: Nicușor Dan rezolvă subiecte la Bac, Burduja îl caută seara la sediu

Cum se face campanie la Primăria București: Nicușor Dan rezolvă subiecte la Bac, Burduja îl caută seara la sediu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a rezolvat subiectele de la simularea examenului de Bacalaureat, proba de matematică, susținută marți de elevii claselor a XII-a.

Marți seara, edilul a anunțat că a acceptat provocarea unor prieteni de a rezolva subiectele.

„Am acceptat provocarea prietenilor mei de a rezolva subiectele de la proba de Matematică – profilul Real de la examenul de simulare a Bacalaureatului care a fost susținut astăzi de elevii claselor a XII-a de liceu”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

ADVERTISING

Iar miercuri seara primarul s-a ținut de cuvânt și a postat pe YouTube o înregistrare de 44 de minute, cu rezolvarea subiectelor.

Rezolvarea subiectelor de la proba de Matematică - Real de la examenul de simulare a Bacalaureatulu

Nicușor Dan a absolvit Liceul „Radu Negru” din Făgăraș, secția matematică-fizică, în anul 1988 și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică în anii 1987 și 1988, cu punctaj maxim. A studiat matematica la Universitatea din București și are un doctorat în matematică obținut în Franța.

Burduja l-a căutat la Primărie, dar nu l-a găsit

Între timp, liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a fost miercuri seara, în jurul orei 21:00, la Primăria București, pentru a discuta cu Nicușor Dan, după ce CGMB a respins pentru a doua oară proiectul de buget al Capitalei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar Burduja a fost informat de portar că Nicuşor Dan a plecat deja din instituție.

Miercuri, primarul Capitalei a declarat că este deschis la dialog cu orice grup politic din CGMB şi a anunţat că va sta la Primărie "până seara târziu".

"Se pare că invitaţia la dialog a fost doar o vorbă în vânt, din păcate, pentru că domnul Nicuşor se joacă cu vieţile bucureştenilor. Nu doar că rămân nişte mii de bucureşteni fără salariu, dar dânsul nu a bugetat sumele necesare, conform legii, pentru termoficare şi transport public, de aceea nici nu am putut să îi votăm bugetul. Uite că e ora 21:00, deci suntem înainte de miezul nopţii. Nu ştiu… eu nu plec de la minister înainte de ora 21:00, în general.

ADVERTISING

Dânsul a plecat mai devreme în seara asta, dar nu am înţeles de ce ne-a mai spus că e deschis pentru dialog până la miezul nopţii. Este un mister. Împreună cu domnul viceprimar general, cu consilierii liberali, cu domnul lider de grup Badiu o să fim disponibili în toate orele care urmează şi în zilele care urmează, pentru a rezolva problema, pentru că de fapt despre asta e vorba în Bucureşti", a spus Burduja, într-o înregistrare postată pe Facebook.

LIVE DE LA PRIMĂRIA CAPITALEIAm venit la Primăria Generală să lucrăm pe buget. Oare îl găsim pe Nicușor? UPDATE: nu, nu l-am găsit, în caz ca aveați emoții. Bugetul Capitalei este blocat. Nicușor Dan a spus ca este “disponibil până la miezul nopții pentru discuții”, să găsim împreună o soluție. Nu e glumă. Dacă bugetul nu este aprobat urgent, angajații STB, funcționarii din Primăria Generală și alții, mii de bucureșteni, nu își vor lua salariile la timp. PS Am explicat azi, cu cifre, de ce s-a ajuns aici. Pentru ca primarul a ascuns din buget datorii de peste 1 miliard de lei, punând în pericol funcționarea termoficării și a transportului public. Am venit să găsim miliardul.

Publicată de Sebastian Burduja pe Miercuri, 6 martie 2024

Proiectul de buget al Primăriei Municipiului București (PMB) pentru anul 2024 a picat a doua oară la vot, în Consiliul General.

Pentru adoptarea proiectului de buget era nevoie de susținerea a 28 dintre cei 54 de consilieri în funcție, dar a primit doar 19 voturi pentru.

Anterior, proiectul de buget a mai picat o dată la vot, într-o ședință extraordinară a Consiliului General din data de 1 martie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇