Melania Trump are un prim comentariu despre alegeri, după ce presa a scris că îi cere soțului să-și recunoască înfrângerea

Melania Trump are un prim comentariu despre alegeri, după ce presa a scris că îi cere soțului să-și recunoască înfrângerea

Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, însă Donald Trump continuă să strige că votul a fost fraudat și refuză să își recunoască infrângerea.

Atitudinea președintelui în funcție începe să fie contestată chiar și de cercul de apropiați. Dacă cei doi fii adulți ai lui Trump, Donald Jr. și Eric, spun de asemenea că a fost fraudă și încearcă să obțină aliați pentru a contesta rezultatul alegerilor, nu de aceeași părere par să fie soția și ginerele președintelui.

Potrivit CNN, Jared Kushner, soțul Ivankăi, și Melania Trump l-ar fi sfătuit să își recunoască înfrângerea și să asigure o tranziție pașică a puterii.

ADVERTISING

Insă, imediat după ce CNN a publicat aceste informații citând numeroase surse, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Jason Miller, l-a combătut public.

”Nu este adevărat. Jared l-a sfătuit pe Donald Trump să folosească toate opțiunile pentru a asigura un rezultat corect al alegerilor”, a scris Miller pe Twitter.

ADVERTISING

Mai mult, deși până atunci nu avusese nicio reacție publică, și Melania Trump a scris pe Twitter un mesaj.

”Poporul american merită alegeri corecte. Fiecare vot legal - nu ilegal - trebuie numărat. Trebuie să ne protejăm democrația cu transparență totală”, e mesajul Primei Doamne.

ADVERTISING

Amintim că Donald Trump a reluat și duminică acuzaţiile privind nereguli electorale, cerând verificarea modului în care au fost autentificate procese verbale în state decisive.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Trump a acuzat că ”oamenii aștia sunt hoți” și că ”alegerile au fost fraudate”, aducând ca argument opinii ale unor analiști britanici pe care nu i-a numit însă, care ar fi susținut că e imposibil ca Joe Biden să obțină scoruri mai bune decât Hillary Clinton în anumite state.

Citește și analizele SpotMedia.ro pe rezultatul alegerilor din SUA:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇