Iohannis: Avem un succes al campaniei de vaccinare, care cumva se vede într-o reducere a dorinţei de imunizare

Iohannis: Avem un succes al campaniei de vaccinare, care cumva se vede într-o reducere a dorinţei de imunizare

Campania de vaccinare în România este un succes, pentru că am oprit pandemia, susține președintele Klaus Iohannis.

Iar faptul că interesul românilor pentru imunizare a scăzut arată succesul campaniei, consideră șeful statului. Mai exact, spune el, pentru că avem tot mai puține cazuri de Covid, oamenii nu își mai doresc să se vaccineze.

”Ştim din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri şi, într-adevăr, noi am avut din păcate al treilea val destul de puternic. La noi campania de vaccinare a fost un succes, noi am oprit pandemia.

ADVERTISING

Sunt tot mai puține cazuri și nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinţei de vaccinare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, șeful statului atrage atenția că vaccinarea este vitală pentru a evita un nou val al pandemiei în toamnă, mai ales că tot apar variante noi ale coronaviruslui.

”Vaccinarea e vitală, să nu ne trezim în septembrie sau octombrie cu un al patrulea val, pentru că vedem că apar noi forme ale virusului care se răspândesc. Fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital”, a conchis șeful statului.

ADVERTISING

Citește pe această temă și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇