Geoană își va anunța decizia privind candidatura la prezidențiale în câteva zile

Geoană își va anunța decizia privind candidatura la prezidențiale în câteva zile

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat despre candidatura la prezidenţiale că la nivel personal, decizia sa este luată, dar trebuie să mai aştepte câteva zile.

„Informaţiile lor sunt corecte cu privire la sfârşitul mandatului meu la NATO. (…) Trebuie să fii onest cu oamenii, nu trebuie să te învârţi în jurul cozii prea mult. La nivel personal, decizia mea este luată, la nivel politic şi instituţional, trebuie să respect regula jocului la NATO şi anunţul formal, oficial, am să îl fac în clipa în care termin mandatul şi acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare”, a spus Mircea Geoană la Digi 24.

ADVERTISING

El a precizat că „nu e o decizie uşoară”.

„Este o decizie care implică, la nivel personal, de familie, de prieteni, de oamenii care mă susţin, responsabilitate, nu te joci cu lucrurile astea”, a mai spus Geoană, precizând că a vorbit cu multă lume, în ţară şi în diaspora.

„Cred că în clipa de faţă, România şi românii şi româncele, suntem pregătiţi pentru o schimbare adevărată. La nivel personal, lucrurile sunt clare, sunt hotărât, sunt determinat, dar din punct de vedere al unui anunţ formal, oficial (...) trebuie să mai aşteptăm câteva zile. Nu mai este mult şi voi anunţa decizia, în momentul în care voi termina mandatul la NATO”, a subliniat Mircea Geoană, citat de News.ro.

ADVERTISING

Întrebat dacă săptămâna viitoare ar urma să facă un anunţ în acest sens, secretarul general adjunct al NATO a arătat că „este o chestiune de bucătărie internă şi lucrurile sunt discutate la nivelul conducerii NATO şi al viitoarei conduceri”.

„Cred că întrebarea fundamentală, la aceste alegeri, este ce viitor alegem pentru români, pentru că în momentul de faţă avem înainte mai multe viitoruri posibile”, a mai spus Geoană.

Până în acest moment, în mod oficial și-au anunțat candidatura la președinția României Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Elena Lasconi (USR) și George Simion (AUR).

ADVERTISING

Potrivit unui sondaj CURS, realizat în perioada 6-22 august, clasamentul intențiilor de vot pentru alegerile prezidențiale de la finele acestui an arată astfel:

  • Marcel Ciolacu - 32%
  • Nicolae Ciucă - 19%
  • Mircea Geoană - 15%
  • George Simion - 14%
  • Elena Lasconi - 11%
  • Diana Şoşoacă - 5%

Față de sondajul din luna iulie, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă au în plus un punct procentual, în timp ce Elena Lasconi pierde un punct procentual.

Ultimele alegeri din acest an în România vor avea loc la final de noiembrie – început de decembrie, astfel:

  • primul tur de la prezidenţiale în data de 24 noiembrie
  • alegerile parlamentare pe 1 Decembrie (Ziua Naţională)
  • al doilea tur de la prezidenţiale pe 8 decembrie

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇