Doi lideri PNL îl contestă pe Raed Arafat în criza de la Spitalul Foișor: Nimeni nu este de neînlocuit. A obosit. Să mai exerseze empatia și emoția

Doi lideri PNL îl contestă pe Raed Arafat în criza de la Spitalul Foișor: Nimeni nu este de neînlocuit. A obosit. Să mai exerseze empatia și emoția

”Nimeni nu este de neînlocuit”, spune Lucian Bode, șeful MAI, referindu-se la Raed Arafat, în contextul scandalului de la Spitalul ”Foișor”.

La rândul său, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, spune că Arafat este obosit și ar trebui să încerce să mai exerseze empatia și emoția.

Întrebat cum comentează ”scandalul momentului”, în care se cere demisia șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, ministrul Bode a replicat:

Nimeni nu este de neînlocuit. (Mă refer - n.red.) inclusiv ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat, mă refer la toată lumea. Dar legat de Foișor (...), ca simplu cetățean, am văzut și eu ce am văzut cu toții, că modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID, de mutare a pacienților...

ADVERTISING

Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății, nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat. Totodată, de comun acord medic – pacient hotărăsc cum anume se face externarea”, a spus Bode, luni dimineață, citat de Mediafax.

Un alt lider al PNL, Rareș Bogdan, consideră că Arafat este obosit și îi lipseşte empatia.

”Domnul Raed Arafat ar trebui să înțeleagă că, așa cum are o mulțime de calități, nu există oameni care să aibă doar calități. Defectele fac parte din firea lucrurilor și din existența noastră ca oameni pe pământ. Cred că domnul Raed Arafat e ușor tensionat, e ușor obosit și nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia și emoția, pentru că nu suntem roboți”, a spus Bogdan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Context

Zeci de pacienți au fost evacuați, vineri noaptea, din Spitalul Foișor, majoritatea pe targă sau în cărucioare, unii fiind transferați la alte spitale și alții externați și trimiși acasă.

Imaginile cu evacuarea, transmise de mai multe televiziuni, au stârnit revoltă rândul cadrelor medicale, politicienilor, dar și cetățenilor.

Ulterior, s-a cerut demisia lui Raed Arafat, dar și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ordinul prin care această unitate medicală a fost transformată în spital COVID a ajuns vineri, la ora 16.10.

ADVERTISING

Documentul este semnat de comandantul acțiunii, șeful DSU, Raed Arafat, și avizat de ministrul Sănătății.

Dacă vreți să aflați și mai multe despre situația de la Foișor puteți citi pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇