Conducerea USR a anulat decizia care l-a invalidat pe Vlad Teohari pentru parlamentare, dar acum e doar o reparație morală. Cum se poate schimba situația

Conducerea USR a anulat decizia care l-a invalidat pe Vlad Teohari pentru parlamentare, dar acum e doar o reparație morală. Cum se poate schimba situația

Conducerea USR a revenit asupra deciziei de invalidare a candidaturii lui Vlad Teohari pentru alegerile parlamentare.

Totusi, această hotărâre nu schimbă nimic deocamdată, pentru că listele pentru Diaspora au fost deja depuse la Biroul Electoral Central. Insă Teohari susține că există două variante în care el ar putea să revină pe listă.

Astfel, USR a invalidat, în acest weekend, decizia comisiei de arbitraj, care a respins candidatura lui Vlad Teohari în urma unui aviz negativ de integritate.

Insă măsura este doar o chestiune de ordin moral în acest moment.

„E o reparație morală, listele pentru Diaspora au fost deja depuse. (Vlad Teohari - n.red.) Nu va prinde loc pe altă listă a organizațiilor din țară”, a declarat o sursă din partid pentru Digi24.ro.

ADVERTISING

Teohari spune că există, totuși, variante

Decizia a fost comentată pe Facebook de Vlad Teohari.

„Azi m-am trezit integru. Hi everyone. Sigur, îmi permit să glumesc după toată experiența asta, dar gustul e în continuare amar. Știi cum se zice, ce nu te omoară te face mai puternic. Mă leg de asta și rămân optimist", a scris Vlad Teohari pe Facebook.

El susține că există două variante prin care ar mai fi posibil să ajungă pe listele pentru parlamentare.

„1. Alegeri 6 decembrie - Tribunalul București va accepta contestația mea și va obliga BEC-ul să îmi dea posibilitatea să-mi depun dosarul de candidatură conform listelor inițiale.

ADVERTISING

2. Alegeri amânate în primăvară - Cel mai probabil, se vor redeschide înscrierile, iar atunci listele vor fi depuse din nou", a punctat el.

El a felicitat decizia Comitetului Politic al USR.

“Comitetul Politic a dat dovadă de maturitate ieri. Direcția e bună, dar trebuie să umblăm acolo de unde a pornit acest scurtcircuit pentru a evita în viitor nedreptăți ca aceasta. Nu cei care au semnalat acest fapt public sunt vinovații sau cei care au avut reacții emoționale la aflarea veștii, ci cei care l-au generat”, a notat Teohari.

El a precizat că i s-a transmis că „această Comisie de Arbitraj a vrut să transmită un mesaj. E clar ca a reușit sa transmită unul, doar că nu e cel dorit, iar efectul a fost exact invers".

ADVERTISING

Teohari așteaptă demisii de onoare

El crede că este cazul să apară niște demisii de onoare.

"Este inacceptabil ca în USR să fii sancționat pentru o critică civilizată adusă unui lider de partid, mai ales că aceasta ține de libertatea de exprimare. Este inacceptabil ca cele aproximativ 650 de persoane care mi-au oferit încrederea să rămână nereprezentate dintr-un motiv ce derivă dintr-un drept fundamental. (…)

Ca să putem trece împreună peste, ne strângem vânătăile și cicatricile la un loc și începem să le corectăm. Sunt optimist că putem și vom demonstra mai mult. Lupta cu responsabilizarea clasei politice a înregistrat prima victorie, ieri 17.10.20. Binele va învinge în cele din urmă, iar USR și PLUS vor fi mai convingătoare mâine decât au fost azi. Trendul ascendent e obligatoriu”, a menționat el, adăugând că așteaptă niște demisii de onoare.

Scandalul din USR arată cât de nedemocratice sunt formațiunile politice din România și cât de înfricoșat e un lider de votul unui simplu membru de partid

Amintim că problemele au apărut când candidatura lui Vlad Teohari pentru Camera Deputaţilor, care a primit cel mai mare număr de voturi de la membrii USR şi PLUS din Diaspora, a fost respinsă de către Comisia de Arbitraj a USR.

Apoi, Dumitru Dobrev a anunţat că demisionează din Biroul Naţional al USR, dar şi că, în calitate de avocat al lui Vlad Teohari, a depus la Tribunalul Bucureşti contestaţie faţă de lista de candidaturi pentru Diaspora a USR PLUS la Camera Deputaţilor.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇