USR PLUS a depus lista candidaților din diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus lista candidaților din diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral Central lista candidaților din diaspora pentru alegerile parlamentare împreună cu 6.000 de semnături necesare înscrierii în cursa electorală. 

"Cei 10 candidați au experiență profesională în instituții europene sau în domeniul privat, iar anii petrecuți în afara României i-au ajutat deopotrivă să-și construiască cariere solide, dar și să găsească soluții la problemele cetățenilor români din Diaspora, obiective pe care vor să le realizeze odată cu intrarea în Parlament", transmite USR PLUS într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Iată care sunt candidații USR PLUS Diaspora pentru Senat:

Radu Mihail, primul candidat de pe lista pentru Senat, reprezintă deja Diaspora de patru ani în Parlamentul României, timp în care a inițiat numeroase proiecte legislative și campanii în beneficiul românilor din străinătate.

De la reprezentarea corectă a Diasporei în Parlament și #StopCoziLaVot, prin care au fost asigurate condiții mai bune de votare pentru Diaspora, la introducerea votului electronic la distanță pentru toate tipurile de alegeri și „Simplu ca afară”, campanie pentru identificarea și implementarea soluțiilor Diasporei pentru îmbunătățirea serviciilor administrative românești. 

Marius Cobianu este funcționar european, absolvent al Academiei de Studii Economice, secția cu predare în limba franceză, și fost bursier al guvernului francez.

După un master în Gestiune financiară și studii europene la Centrul European Universitar din Nancy (Franța), și-a început cariera la Parlamentul European, unde a organizat, împreună cu Asociația belgo-română Rombel și Consiliul Românilor de Pretutindeni, două conferințe de anvergură, pe teme de interes pentru Diaspora.

Ina Monica Georgescu, de profesie IT Business Analyst, are experiența marilor corporații internaționale, diplomă de licență la Academia de Studii Economice în București și trei mastere în Studii Internaționale și Europene, Monitorizarea și Managementul Mediului, respectiv Economie la universități din Franța, România și SUA (Institut Européen des Hautes Études Internationales, Franța; Universitatea Dunărea de Jos, Galați, România; University of Texas at Austin, SUA).

La întoarcerea în România, după 8 ani petrecuți în SUA, a coordonat proiectul #Ajutacasa, care adună într-o hartă unică zeci de spitale și asociații din toată țara implicate în lupta cu virusul SARS-COV-2, în vederea facilitării donațiilor către aceștia, și s-a implicat în proiectul Lokal Diaspora în vederea sprijinirii candidaților la alegerile locale din județul natal.

Lucian Sangeorgean, inginer de profesie, a absolvit două facultăți (Construcții - Petroșani, respectiv Căi Ferate, Drumuri și Poduri – Cluj Napoca) și un master în Managementul Sănătății și Securității în Muncă.

A decis să se implice în politică în 2019, la cinci ani după ce s-a stabilit în Marea Britanie, convins fiind că, prin măsuri atent gândite, poate fi inversat trendul migrării și Diaspora poate fi adusă din nou acasă.

Iată candidații USR PLUS Diaspora pentru Camera Deputaților:

Iulian Ștefan Lorincz, absolvent al Universidad Politécnica de València, are propriul birou de arhitectură, unde realizează proiecte urbanistice, industriale, reabilitare și design, și este unul dintre fondatorii filialei USR Diaspora.

Vrea să reprezinte Diaspora în Parlamentul României convins fiind că poate fi construită o țară unde românii plecați să-și dorească să se întoarcă și din care să nu mai trebuiască să plece pentru a putea trăi demn.

Pe lista sa de priorități se numără facilitarea votului pentru românii din Diaspora, dar și combaterea traficului de ființe umane, ținând cont că România este țara membră UE din care provin cele mai multe victime.

Simina Tulbure locuiește de la 19 ani în Marea Britanie. A absolvit facultatea și masterul la University of Essex, are experiență în Parlamentul European și Banca Europeană de Investiții, a făcut sute de ore de voluntariat și s-a implicat în activitatea Societății Române de la Essex promovând cultura și tradițiile românești.

Marius Octavin Olaru are 35 de ani, iar de 16 ani locuiește în Italia. A studiat Inginerie Informatică la Universitatea din Modena și Reggio Emilia, obținând atât diploma de licență, cât și cea de master cum laude, după care și-a definitivat studiile doctorale în Information and Communication Technologies în cadrul aceleiași universități.

Este consultant software IT și a fost, în paralel, cadru didactic al Departamentului de Inginerie al Universității din Modena.

Ionuț Aionițoaei este, din 2017, Coordonator de Echipă în cadrul Comisiei Europene, lucrând la următoarea generaţie de sisteme de analiză pentru Direcţia de Resurse Umane și Securitate. Deţine mastere în Management superior în IT, respectiv Management de Proiect, este licenţiat în Informatică, certificat în managementul serviciilor IT (ITIL), auditor de terță parte pe Securitatea Informaţiilor.

George Catrina, cu o experiență de aproape 10 ani în management în cadrul unor companii private din România și Marea Britanie, este licențiat în Științe Economice, respectiv Drept și Administrație Publică. Își propune să militeze pentru protecția și drepturile cetățenilor români ca minoritate etnică, dar și pentru încurajarea fluxurilor financiare din exterior spre România.

Pamela Chiricheu, absolventă a Universității de Vest din Timișoara - Facultatea de Litere, Istorie și Filosofie – și a Hochschule für Technik Wirtschaft und Kultur Leipzig, locuiește în Germania de cinci ani și construiește poduri de legătură între diasporeni și România.

Este bibliotecară și profesoară de limba și literatura română, promotoare a culturii și literaturii românești peste granițele țării, s-a implicat în proiectul „N-am uitat de unde am plecat” și are o experiență bogată în organizarea, promovarea și performarea evenimentelor culturale la Târgul de carte din Leipzig.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇