Cîțu i-a trimis lui Iohannis demisiile miniștrilor USR PLUS şi propunerile de interimari

Cîțu i-a trimis lui Iohannis demisiile miniștrilor USR PLUS şi propunerile de interimari

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri dimineață, că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis demisiile miniștrilor USR PLUS, precum și propunerile pentru preluarea interimară a portofoliilor rămase libere.

”Am trimis demisiile si propunerile la Palatul Cotroceni”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul a lăsat să se înțeleagă că va propune sancționarea liderului PNL, Ludovic Orban, conform statutului partidului, după ce acesta a anunțat marți că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură, conform cadrului legal în vigoare.

Decizia a fost luată de Orban după ce Birourile Permanente reunite nu au reușit să stabilească nici ieri calendarul prevăzut de Constituție pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură depuse vineri de USR-PLUS și AUR.

ADVERTISING

”Cine face demersuri împotriva propriului guvern bineînțeles că se va supune consecințelor din statut. Mi se pare bizar să faci demersuri împotriva propriului guvern. (…) Orice demers împotriva propriului guvern, să cadă guvernul, e inadmisibil așa ceva”, a spus Cîțu întrebat dacă vor fi luate măsuri împotriva lui Orban.

Premierul a mai precizat că în cadrul BPN de azi va fi luată ”o decizie foarte clară că PNL nu face guverare cu PSD”.

Liberalii se reunesc miercuri, de la ora 10.00, într-o ședință a Biroului permanent național, pentru a stabili drumul pe care îl parcurg în continuare, a declarat Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, marți seară la B1 Tv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, vor lua o decizie cu privire la miniștrii USR PLUS care au demisionat, dar și la ceilalți angajați ai partidului din Guvern.

Toți miniștrii USR PLUS au demisionat. Cîțu se aștepta să se râzgândească

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la cabinetul premierului Florin Cîțu, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

La prânz, premierul Florin Cîțu spunea că nu a luat încă act de demisiile miniștrilor USR PLUS, afirmând că mai întâi analizează situația politică.

„Dați-mi voie să analizez întâi situația. În momentul acesta încă analizez situația politică. Când o să iau o decizie, o să anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu în continuare mizez pe o guvernare de dreapta în România”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern, întrebat când va lua act de demisiile miniștrilor USR PLUS și când va desemna interimarii.

ADVERTISING

El se aștepta ca miniștrii USR PLUS să se răzgândească după întâlnirea dintre Dan Barna și președintele Klaus Iohannis.

„Orice este posibil, bineînțeles”, a spus Cîțu, întrebat dacă este posibil ca aceștia să își retragă demisiile după discuția cu șeful statului.

Însă Dan Barna s-a declarat dezamăgit de Iohannis, afirmând că întâlnirea ”a fost benignă”. Mai mult, a transmis ferm că nu se joacă cu demisiile.

”Vreau să fiu foarte clar și neechivoc: demisiile au fost anunțate ieri seară, depuse în acestă dimineață în deplină asumare și deplină responsabilitate. Rolul de premier pentru România al lui Florin Cîțu a expirat. Nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici cu demisii depuse și retrase. Sunt depuse legal, depuse olograf, cele 45 de zile au început să curgă”, a spus Barna.

Iată și reacțiile din scena politică după anunțul demisiilor miniștrilor USR PLUS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇