Ciolacu, întrebat despre pachetul fiscal: Nimeni nu îl va trece noaptea pe furiș

Ciolacu, întrebat despre pachetul fiscal: Nimeni nu îl va trece noaptea pe furiș

Premierul Marcel Ciolacu anunță că pachetul de reformă fiscală va fi finalizat „în două-trei zile”.

„Nimeni nu-l va trece noaptea, pe furiș. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun amendamente. Totul va fi cât se poate de transparent”, promite şeful PSD.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, ce se întâmplă cu pachetul fiscal-bugetar. 

“Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă, va fi pus în transparenţă, cum este normal. Până la finalul lunii, terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”, a afirmat Ciolacu. 

ADVERTISING

Acesta susţine că prin acest act normativ nu vor fi instituite măsuri de austeritate. 

“Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu e nicio austeritate şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră tăind salariile la români.

Cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă, la fel ca şi cei aproape 1.600.000 de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate.  Cum am aşteptat şi am suportat această austeritate două luni, mai putem sta două-trei zile….”, a afirmat primul ministru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ciolacu a amintit şi de un pachet pentru combatarea evaziunii fiscale şi de un pachet fiscal. 

“Pachetul pe care ni-l va finaliza domnul ministru va fi cel pe combaterea evaziunii şi aţi văzut că şi aici am vorbit la fabrică (fabrica de ţigări Philip Morris - n.red.) şi i-am felicitat fiindcă această industrie are evaziune fiscală zero şi pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ.

Şi avem dialog normal şi cu administraţia centrală, şi cu partenerii sociali, şi cu administraţia locală. E un lucru cât se poate de normal.

ADVERTISING

Şi al treilea este pachetul fiscal, astfel încât România să fie sustenabilă şi anul acesta, dar şi în anii viitori, până când România va veni cu o reformă fiscală care este prinsă în PNRR ca şi jalon”, a mai transmis Ciolacu, după participarea la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate Philip Morris în România.

Întrebat dacă pentru bănci va exista o nouă taxă, premierul a răspuns: “Veţi vedea în două-trei zile tot pachetul, fiindcă va fi pus…. Nimeni nu îl va trece noaptea pe furiş. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun la Parlament amendamente. Va respecta legea şi va fi în transparenţă, deoarece el trece prin Guvernul României, unde trebuie să primească avizele. Deci totul va fi cât se poate de transparent. Şi cu băncile veţi vedea în două-trei zile”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇