Ciolacu îl cheamă pe Orban să își asume legea carantinei: Virusul nu are culoare politică, dar prostia şi lăcomia sunt vopsite în galben. Replica PNL

Ciolacu îl cheamă pe Orban să își asume legea carantinei: Virusul nu are culoare politică, dar prostia şi lăcomia sunt vopsite în galben. Replica PNL

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Ludovic Orban şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile din Senat (pe legea carantinării) şi să stea faţă în faţă cu reprezentanţii CSM şi organizaţiile neguvernamentale de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

El a precizat că „virusul nu are culoare politică”, însă „prostia, neputinţa şi lăcomia sunt vopsite în galben”.

„Premierul Orban şi ministrul Justiţiei Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apăraţi, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei!

Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputinţa şi Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-şi acoperi furturile, Guvernarea PNL loveşte zi de zi în români”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

ADVERTISING

Stelian Ion (USR): Cei care au părăsit carantina și izolarea după decizia CCR au făcut-o ilegal

Preşedintele Camerei Deputaţilor mai spune că proiectul de lege privind carantina trimis Parlamentului de către Guvern este „dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor”.

„Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice şi o luăm acum de la capăt în Senat.

Le solicit prezenţa premierului şi ministrului Justiţiei la dezbateri, faţă în faţă cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, medici şi pacienţi!”, a completat Ciolacu.

ADVERTISING

În continuare Ciolacu folosește termeni extremi, susținând că, în forma legii transmisă de Guvern, România ar fi ”transformată în lagăr medical”.

Bilanț coronavirus 10 iulie: Aproape 600 de cazuri noi și 13 morți în 24 de ore (Infografice)

Replica PNL: PSD exploatează electoral pandemia COVID-19

Pe de altă parte, liberalii acuză PSD că blochează legea și pun în pericol sănătatea românilor.

Vicepreşedintele Biroului Permanent al Senatului Alina Gorghiu spune că trebuia ca plenul să adopte vineri legea.

„Astăzi (vineri - n.red.) era necesar să adoptăm această lege în Senat! Orice zi este cost pentru sănătatea populaţiei! PSD s-a hrănit şi azi din divergenţele politice şi sabotajul obişnuit la orice lege care ne-ar putea ajuta în această criză sanitară.

ADVERTISING

În loc să se concentreze pe soluţii, care sunt absolut absolut necesare în această perioadă, încerca să amâne dezbaterea şi votul pe măsuri şi pârghii pe care autorităţile trebuie să le aibă rapid la îndemână pentru a proteja sănătatea publică”, a declarat Alina Gorghiu vineri, pentru News.ro.

Iohannis a ieșit la Cotroceni să vorbească despre ce a făcut acum două luni. Bonus: Virusul nu are culoare politică și nu e momentul orgoliilor!

Senatorul PNL le-a cerut social-democraţilor „să înceteze să exploateze electoral pandemia COVID-19” şi să nu tragă de timp, în mod nejustificat.  

„Am propus să facem azi un plen de urgenţă pentru a dezbate legea referitoare la carantină şi izolare, dar, deşi toţi reclamă urgenţa, PSD nu a dorit. 

Senatul e obligat să fie responsabil! Să facă dezbatere în regim de urgenţă pe legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie.

Le cer celor din PSD sa înceteze să exploateze electoral pandemia COVID-19. Le cer sa nu tragă de timp, în mod nejustificat! Le cer vot urgent pe această lege”, a conchis Gorghiu. 

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în trei-patru zile, la nivelul întregii țări, se impune starea de urgență

Vot final sâmbătă?

Comisia Juridică a Senatului discută vineri, de la ora 14:00, proiectul de lege privind carantina şi izolarea adoptat joi seara de Camera Deputaţilor. Până acum, doar două amendamente au fost depuse la proiectul iniţiat de către Guvern.

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia Juridică „atât timp cât va fi nevoie”. El a precizat că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare.

Senatorul PSD a mai spus că începând de sâmbătă va fi convocat plenul Senatului, care este for decizional. După votul în plenul Senatului, legea urmează să meargă la preşedintele României pentru promulgare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇