Ciolacu îi spune lui Nicușor Dan că poate pleca acasă, dacă stă să caute vinovați în loc să rezolve criza STB

Ciolacu îi spune lui Nicușor Dan că poate pleca acasă, dacă stă să caute vinovați în loc să rezolve criza STB

Social-democrații i-au răspuns, vineri, primarului general al Capitalei Nicușor Dan, care le ceruse să-și retragă sprijinul politic pentru funcția de consilier general din CGMB liderului sindicaliștilor STB, Vasile Petrariu.

Marcel Ciolacu nu a răspuns solicitării, dar a arătat că există și o a treia o optiune: ”Am înțeles că întrebarea a fost fie îl susține, fie îl retrage. Părerea mea e că mai e o posibilitate, fie pleacă acasă dl Nicușor Dan”.

Anterior, PSD emisese un comunicat prin care îi cerea lui Nicușor Dan să rezolve rapid ”problemele grave provocate locuitorilor din Bucureşti chiar de propria sa incompetenţă şi să înceteze să arunce vinovăţii în stânga şi dreapta”.

ADVERTISING

”După un an şi jumătate de la învestire nu are nicio scuză, este primar şi are majoritate în Consiliul General. În loc să inventeze vinovăţii iluzorii, atunci când nu este concentrat pe angajările de la propriul cabinet, Nicuşor Dan trebuie să rezolve urgent problemele grave din Bucureşti, atât criza sistemului de termoficare, cât şi conflictul de muncă de la Societatea de Transport Bucureşti.

Astfel de probleme, care nu doar afectează grav, ci pun chiar în pericol viaţa bucureştenilor, nu se rezolvă prin dispute sterile, ci prin decizii competente şi acţiuni eficiente.

ADVERTISING

Asta aşteaptă bucureştenii de la primarul general, nu să dea ordine partidelor politice care se află în opoziţie la nivel de Consiliu General. Singurul partid căruia poate să-i dea ordine este USR – partidul pe care l-a înfiinţat şi care îi este complice la tot dezastrul pe care l-a creat în Capitală”, spun cei de la PSD.

PSD mai transmite că, ”în loc de a provoca dispute politice, Nicuşor Dan ar trebui să fie mai preocupat de ceea ce va răspunde în faţa bucureştenilor şi, mai nou, în faţa procurorilor, pentru toate deciziile aberante sau ilegale pe care le-a luat în calitate de primar general”.

ADVERTISING

Amintim că, deși Tribunalul București a decis în două rânduri că protestul de la STB trebuie să înceteze imediat, iar șoferii și vatmanii să iasă din nou pe trasee, deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat. Niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu circulă în Capitală. Și nici nu e clar când anume va reveni la normal transportul public.

Primarul general acuză că această criză este orchestrată de liderul sindical al angajaților STB, un om cu legături în PSD.

”Cer Partidului Social Democrat să se pronunţe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureştiul şi afectează sute de mii de bucureşteni, organizată de un consilier general PSD. Un om care şi-a câştigat mandatul pe lista PSD. Şi atunci cer PSD să se pronunţe pe una din două opţiuni, fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a spus vineri dimineață Nicușor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇