Prefectul Capitalei spune că l-a sunat pe Nicușor Dan miercuri seara pentru a-i spune de greva STB, dar i-a răspuns abia azi dimineață

Prefectul Capitalei spune că l-a sunat pe Nicușor Dan miercuri seara pentru a-i spune de greva STB, dar i-a răspuns abia azi dimineață

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, afirmă că a încercat încă de miercuri seară să discute cu primarul general Nicuşor Dan despre greva de la STB, întrucât avea „semnale”.

Văcaru a precizat însă că edilul i-a răspuns abia azi dimineață, după ora 06.00.

"Telefonic am reuşit să iau legătura doar în această dimineaţă, după ora 6, cu domnul primar. Am încercat şi în cursul serii să îl sun pe domnul primar. (…) Aveam semnale, am discutat cu diverse autorităţi încă din cursul serii, domnul primar nu mi-a răspuns aseară, mi-a răspuns după ora 6, în această dimineaţă", a declarat prefectul Capitalei.

ADVERTISING

Alexandra Văcaru a spus că, după ce a reușit să discute cu Nicușor Dan joi dimineață, s-a deplasat la Primăria Capitalei.

"În cursul dimineţii, având în vedere că am fost în imposibilitatea de a avea un dialog până în această dimineaţă, după ora 6, cu domnul primar general, m-am deplasat la sediul Primăriei Generale şi am avut o discuţie cu domnul primar general, ridicându-i problema perturbării ordinii publice şi solicitându-i să intervină şi să efectueze toate demersurile pentru menţinerea unui climat de pace socială şi ordine publică la nivelul Capitalei", a afirmat Văcaru.

ADVERTISING

În jurul orelor 08.40, la mai bine de 3 ore de când șoferii STB au refuzat să iasă pe trasee, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut o conferință de presă în care a spus că greva declanșată joi dimineață la Societatea de Transport Bucureşti este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă.

El a precizat că STB a depus deja plângeri penale împotriva liderilor sindicali. Nicușor Dan acuză că nu este o grevă spontană, ci una politică, orchestrată de Vasile Petrariu, consilier general PSD.

”E o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ. Avem dovezile şi avem scrise şi depuse plângerile penale împotriva liderilor sindicali. Dincolo de o grevă organizată de sindicat, este o grevă politică, al cărei lider este dl Petrariu, consilier general de la PSD, avem dovezi.

ADVERTISING

Îmi pare rău că şoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au un substrat politic. Fac apel la şoferi să înţeleagă gravitatea acţiunilor lor, care afectează viaţa bucureţenilor”, a spus Nicușor Dan.

În replică, liderul sindical spune: Nu negociază nimeni fără mine! Protestul se încheie când va fi demis directorul Adrian Criț


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇