Armata americană s-a săturat de Trump. Ofițerii votează cu Biden

Armata americană s-a săturat de Trump. Ofițerii votează cu Biden

Numai 37,4% dintre militarii activi din cadrul armatei americane sunt în favoarea unui al doilea mandat pentru preşedintele Donald Trump, în timp ce 43,1% îl susţin pe rivalul său democrat, Joe Biden, conform unui nou sondaj publicat luni şi citat de AFP.

Conform acestui sondaj realizat de Military Times şi de Institutul Universităţii Syracuse pentru veterani şi familiile de militari, jumătate dintre soldaţi au o părere defavorabilă despre Trump şi 42% îl dezaprobă ferm. În schimb, 38% au o părere favorabilă despre preşedinte.

Sprijinul pentru Trump a scăzut comparativ cu precedentul sondaj, din decembrie 2019, când el avea o cotă de popularitate de 42% printre militari.

Biden are un avantaj de 13% în sondaje. Popularitatea lui Trump, în picaj

Sondajul, efectuat în rândul a 1.018 persoane, a fost făcut înaintea recentelor convenţii republicană şi democrată.

Ofiţerii de carieră sunt reprezentaţi într-o măsură mai mare în sondaj decât tinerii soldaţi, notează Military Times. Prin urmare, nu este vorba de o reflectare fidelă a ceea ce gândeşte întreaga armată americană.

Trump afirmă des că se bucură de un sprijin puternic în rândul armatei, invocând de exemplu majorarea fondurilor alocate Pentagonului. Însă mandatul său a fost de asemenea marcat de dezacorduri frecvente cu şefii Departamentului Apărării.

Spectacolul grandios al lui Trump, pus în umbră de confruntări rasiale, nu l-a transformat în favorit pentru Casa Albă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇