Vorbe spuse prea ușor ...

Vorbe spuse prea ușor ...

• Klaus Iohannis, la Kiev: Domnule preşedinte Zelenski, dragi prieteni, ne aflăm aici împreună pentru că ştim că este de datoria noastră să acţionăm.

Deci este clar că trebuie să acționăm ca agresiunea rusă să înceteze.

Tot Klaus Iohannis, tot la Kiev: Agresiunea premeditată, nejustificată, neprovocată şi ilegală a Rusiei trebuie să înceteze!

Agresiune încetează, a spus domnul Macron și domnul Putin, ascultător, și-a retras trupele din Ucraina. Scuze, asta e altă poveste, cea cu Ali Baba, cea cu Sesam deschide-te…

Care va să zică prima propoziție, cea corectă politic este în antiteză cu cea de-a doua. A doua propoziție este un exemplu de limbaj de lemn ceaușist, de limbaj de ședință PCR pe fabrică: trebuie să facem totul, tovarăși, ca să urcăm spre comunism în zbor!

ADVERTISING

Sunt convins că președintele a vrut un final de discurs flamboaiant, dar n-a fost să fie pentru că prea multă tăcere anterioară strică...

• Discuție între Putin și Macron, cu patru zile înainte de invazia Ucrainei: Păstrăm legătura în timp real. De îndată ce apare ceva, mă suni, transmite pe finalul conversaţiei Emmanuel Macron. Mulţumesc, domnule preşedinte, conchide Putin în franceză.

Și tot în franceză domnul Putin nu s-a mai obosit să-l anunțe pe domnul președinte francez de invazie Nu te agita să-i traduci, i-o fi spus lui Lavrov, află el de la televizor ce înseamnă operațiune specială...

Uite ce pățesc liderii vestici creduli, sunt duși cu zăhărelul de autocrații șmecheri pe stil oriental...

Păi dacă așa se face politica mare, suntem mâncați cu fulgi ucraineni cu tot.

• Marcel Ciolacu: Despre ce vorbim? Nu putem să stăm cu pensiile nemodificate 49 de ani, în 9,4 % din PIB, când media europeană e de 12%. Şi Comisia Europeană ne-a dat dreptate şi vom veni cu o reformă a pensiilor sustenabilă. Nu putem lăsa românii cu o pensie de 1600 de lei. Îi condamnăm la moarte?

Despre ce vorbim? Despre faptul că PSD a fost 7 ani din zece la guvernare cred că nu... Despre faptul că Dragnea și Olguța au mințit pensionarii, cred că nu...

Nici despre faptul că PSD va sta la guvernare următorii 49 de ani nu discutăm, asta e o figură de stil. Nici despre faptul că trebuie crescut PIB-ul ca să avem o creștere sustenabilă a pensiilor, că asta e greu. Apropo, când se termină PNRR după alegerile din 2024?

Cât despre moartea pensionarilor, unii pleacă, alții vin, e joc de sumă nulă. Și nou veniții tot cu PSD votează. Atunci despre ce vorbește domnul Ciolacu atât de nobil în intenție?

• Vladimir Solovyov, propagandist rus: Gorbaciov a făcut o greșeală fatală atunci când a permis reunificarea Germaniei, iar tovarășul Stalin a făcut o greșeală atunci când a decis că ar trebui să permitem Germaniei să continue să existe.

Muciînfasolistul Kremlinului uită că trei sferturi din Germania era ocupată de aliați, nu de Rusia. Dar dă-o încolo de istorie, nu contează adevărul, contează ce poate fi de folos acum lui Putin.

Iar tovarășul Gorbaciov avea de administrat o URSS care era falimentară economic, care era obosită de atâta zbor spre comunism. Zbor... Era de fapt o târâire de reptilă prin praful economiei reale. Tovarășul Gorbaciov a permis unificarea Germaniei pentru bani, pentru tehnologie. A fost un amantlâc pe interes unificarea asta, tovarășe Solovyov. Că d-aia a acceptat Germania dulcea robie a gazului rusesc, pașol na turbinca.

Dar nu de istorie e vorba aici, e vorba de volta Germaniei spre ajutorarea Ucrainei. Bineînțeles că după ce a cam fost lăsată fără gaz....

• Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a alunecat şi a căzut în timpul unei slujbe care avea loc într-o biserică din Novorossiisk. Nu se știe ce a spus prea-înaltul, este secret bisericos.

Profit de această ocazie pentru a adresa tuturor celor ce au văzut în căzătura patriarhului un semn divin să se calmeze și să-și înghită vorbele.

Una, pentru că așa a procedat și armata rusă dar a cucerit 20% din Ucraina, doi, pentru că ceara care a lustruit pardoseala nu este o lucrare dumnezeiască sau diavolească, este pur și simplu un material nesupus sancțiunilor UE și prin urmare, bine făcut de industria rusă. Iar căzutul în posterior pe suprafețe alunecoase n-are nimic de-a face cu sfântul dracuʿ sau cu nemurirea sufletului ci doar cu legile fizicii.

Cu tălpile botforilor patriarhului am eu o nelămurire, nu înțeleg de ce n-au fost făcute antiderapante. Probabil ca să nu se împiedice sfinția sa de chestiunile de doctrină pravoslavnică privind războiul din Ucraina. Apoi, nu știu dacă între alunecarea patriahului și căzătura lui Biden nu este vreo legătură, mă tem ca Kiril să nu se dezică prin asta de Putin, mama lui de KGB antiderapant...


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇