Ciolacu anunță că se amână creșterea de salarii pentru demnitari, dar nu și pentru bugetari: Suntem condamnaţi să murim cu toţii, pentru că nu avem economia Germaniei?

Ciolacu anunță că se amână creșterea de salarii pentru demnitari, dar nu și pentru bugetari: Suntem condamnaţi să murim cu toţii, pentru că nu avem economia Germaniei?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Parlament, că în ședința coaliției vor decide ca legea care majorează salariile demnitarilor să fie prorogată.

„Cu certitudine, astăzi în coaliţie vom lua decizia, dacă legea va trece de Curtea Constituţională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari”, a spus preşedintele PSD, insistând că, dacă nu erau incluși și demnitarii în lege, aceasta ar fi fost neconstituională.

„Nu mai putea fi pusă în aplicare legea 153, cu acea pătrime pentru toată lumea. A fost o decizie pur tehnică, am vrut să ştiu şi eu de ce s-a făcut acea erată şi am înţeles-o. Vă repet, astăzi, în coaliţie, vom ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari, în cazul în care legea va fi promulgată, se va da ordonanţă de prorogare a acestui termen”, a anunţat Marcel Ciolacu. 

ADVERTISING

Liderul PSD spune încă că sunt resurse pentru restul majorărilor anunțate în ultima perioadă, precum și programele de ajutorare a celor mai săraci dintre români.

„Există resurse pentru aceşti bani. Nu vă supăraţi pe mine, am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile. Cumva suntem condamnaţi să murim cu toţii, pentru că nu avem economia Germaniei?

Guvernul trebuie să găsească resurse necesare, în primul rând, creşterea economică să se vadă şi în buzunarele românilor”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor. 

ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, marţi, pentru creşterea pensiilor, afirmând că este „imoral” şi „incorect” ca doar pensionarii să plătească „preţul” crizelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇