Savoarea declaraţiilor PSD

Savoarea declaraţiilor PSD

Dacă de dimineaţă cafeaua nu are gust bun sau e prea fierbinte, o şansă să ne binedispunem este să citim declaraţiile venite de la PSD.

PSD a transmis că ”din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control”. În același timp, premierul Ludovic Orban spune că țara noastră nu este în situația gravă a altor țări.

Uite aici o declaraţie politicianistă de tot hazul, pe principiul când ne convine albul e negru şi când ne convine albul e alb. Dacă PSD şi CCR nu ar fi pus umărul la greu ca să încurce PNL în sforile pandemiei, poate că nu eram azi aşa sus cu numărul de infectări zilnice.

ADVERTISING

Hazul nu stă în făţărnicia declaraţiilor de acum care întorc pe dos declaraţiile din iunie, hazul constă în faptul că sondajele spun că PSD va pierde alegerile, în ciuda schimbării discursului despre pandemie.

Toată Europa a scăpat pandemia de sub control, în ciuda unor măsuri mai dure ca ale noastre şi în ciuda unui sistem sanitar mai bun ca al nostru, deci e politicianism curat să arunci o asemenea declaraţie pe piaţă. Vorbele acestea pot părea mari, dar sunt găunoase.

Nu am cunoştinţă până acum de vreo critică aplicată care să măture pe jos cu PNL, critică urmată de măsuri concrete care să arate lumii profesionalismul celor de la PSD.

De exemplu, ce e de făcut cu DSP-urile îmbuibate anterior cu politruci de PSDragnea de nu pot face o anchetă epidemiologică simplă în care un şef de scară de bloc s-ar simţi ca peştele în apă. Zic asta pentru că nici pe domnul Tătaru nu l-am auzit rostind vreo minune în chestiunea cu pricina.

Totuşi, comparaţia domnului Orban a ţărişoarei cu Europa nu e decât o contră care nu lămureşte nimic şi nu explică nimic, e o chestiune la fel de umflată şi de găunoasă ca şi discursul adversarului. A spus-o şi omul aşa, ca să nu tacă şi să zică lumea că l-a lăsat PSD fără replică. La aşa zicere, aşa răspuns.

 ”Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare”, afirmă social-democraţii care cer din nou redeschiderea şcolilor.

Duminică s-a ţinut primul tur al alegerilor prezidenţile în Republica Moldova în plină pandemie, deci uite că se pot ţine alegeri fără vărsare de lacrimi de crocodil la adresa ţărişoarei pandemice şi degrabă alergătoare la moaşte. Şi de când e România stat, tot în şcoli s-au ţinut alegerile. Şi tot acolo se vor ţine şi când le va organiza PSD, peste nişte ani.

Pentru alegeri sacrifică inclusiv viitorul copiilor noştri”, a completat PSD.

Viitorul copiilor PSD e pus în pericol de mai multe chestiuni, prima dintre ele ar fi chiar alegerile. Alta ar fi închiderea şcolii de politruci de la capitală, aia de a produs doctori pe bandă rulantă ca şi cuiele din sârma la fabrică. Cuie fără măciulie şi cu capete boante.

Alta ar fi iureşul început de liberali prin funcţionărimea cu cravate roşii şi cu trandafiri la butonieră de prin unele primării şi consilii locale. Adevărat, cum să mai crească ei o noua generaţie venind acasă cu salariu mai mic de la privat, cum să vină acasă obosiţi de muncă nu de biluţele jucate pe calculator?

Dar sperietura cea mai mare este aceea că peste ceva ani examenele ar putea fi ţinute pe bune şi odraslele pesediste nu le vor putea trece decât învăţând, de aici impulsul partidului de a cere deschiderea şcolilor, ca să se pună beizadelele minore pe tocit.

Că beizadelele majore au altă treabă, să producă ziceri fără fond ca să nu se prindă lumea că deja au pierdut meciul. Iar nouă să ne priască cea cafea de dimineaţă la care, în loc de biscuiţi franţuzeşti, să avem vorbe politice savuroase cu care să ne delectăm. Atunci de ce ajungem totuşi ursuzi la serviciu, oare pentru că făcând unii declaraţii pe genunche de fariseu au scăpat logica bunului simţ de sub control?

Citeşte şi alte texte scrise de Mihai Oprişor, cititor SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇