DSP încă are nevoie de ajutor pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Sunt chemaţi la voluntariat toți studenții din Capitală

DSP încă are nevoie de ajutor pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Sunt chemaţi la voluntariat toți studenții din Capitală

Direcția de Sănătate Publică (DSP) București face un apel la voluntariat către toți studenții din Capitală.

DSP are nevoie de oameni în call-center-uri, din cauza miilor de apeluri telefonice la care nu mai face față.

Problema este deja cunoscută, mai multe direcții din țară se confruntă cu un val de apeluri, iar de multe ori telefoanele rămân fără răspuns, din cauză că nu are cine să mai răspundă la ele.

Un bucureștean cu COVID-19 stă izolat în mașină de mai multe zile, așteptând să fie sunat de DSP

ADVERTISING

”Situația este critică, iar soluționarea acesteia se poate realiza treptat prin suplimentarea resursei umane deja existente, pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice din ultimele zile și pentru a susține activitatea call-center-urilor copleșite în acest moment de un număr de ordinul miilor de apeluri pe zi”, se arată în anunțul celor de la DSP.

Ei dau a sigurări că niciun voluntar nu va fi expus infectării.

”Vă asigurăm că niciun voluntar nu va fi expus unor situații periculoase în ceea ce privește infectarea și sperăm ca acest apel să fie onorat de un număr cât mai mare de oameni dornici să ajute la soluționarea acestei situații dificile în care populația din București se află, iar munca noastră să contribuie la ieșirea din scenariul roșu pentru ca activitatea noastră să poată fi reluată cât mai repede în condiții apropiate de normal”, se mai arată pe site-ul DSP.

ADVERTISING

Senzații tari de la DSP: Au sunat un cetățean să-i spună că e sănătos, apoi i-au dat mesaj că are COVID

Punctele de lucru

Punctele de lucru sunt la Arena Națională și sediul DSP din strada Tudor Arghezi. Voluntarii pot opta între două ture, una de dimineață și una de după-amiază. Dacă vor, studenții pot face și două ture într-o zi.

Punctele de lucru vor fi:

- Arena Națională:

  • tura 1 (08:00-15:00) - 60 de voluntari
  • tura 2 (15:00-22:00) - 60 de voluntari

- Call-center Tudor Arghezi:

  • tura 1 (08:00-15:00) - 20 de voluntari
  • tura 2 (15:00-22:00) - 20 de voluntari
ADVERTISING

Doi actori povestesc experienţele neplăcute cu DSP Timiş: Zilnic certuri telefonice, anchetă întârziată, date false

”Puteți opta pentru o singură tură pe zi la unul din punctele de lucru sau pentru 2 ture pe zi! Instructajul va fi realizat înainte de începerea fiecărei ture de lucru! Orice ajutor suplimentar este binevenit!”, mai transmite DSP.

Vă puteți înscrie AICI.

Inițial, DSP și Prefectura au solicitat ajutorul în număr cât mai mare al studenților în Medicină, dar ulterior apelul a fost extins către rezidenți și către toți studenții universităților din București.

Vezi și Studenții la Medicină sunt voluntari la DSP București

123449020_10158659481209920_776688987157740205_o
Foto: Facebook/ Vlad Mixich

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇