Prostioare de tot râsul rostite la modul cel mai serios

victor.pitigoi

Senior Editor

“A fura idei de la cineva este plagiat. A le fura de la mai mulți este cercetare” (Murphy)

Unora li se întâmplă să vorbească mai repede decât gândesc, alții vorbesc fără să gândească deloc. Cu alte cuvinte, unora le merge gura mai repede decât mintea, iar altora le merge numai gura, iar mintea deloc.

Cel mai bine o duc cei cărora nu le merg nici gura, nici mintea, nimic. Ei scapă neobservați, confirmând într-un mod inedit că tăcerea este de aur.

Firește, dacă un om de rând spune o prostioară, nu-l bagă mulți în seamă, dar atunci când nerozia este rostită cu aplomb de persoane oficiale sau alții din categoria VIP, toată lumea e cu ochii pe ea.

Cu ochii pe prostioare am fost și eu, când am cules vorbele citate mai jos:

ADVERTISING
  • Din ciclul „eu sunt mic, nu știu nimic”

„…eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant” - Lucian Bode, ministrul de interne demis.

  • Din grupa „genomul uman”

„Se modifică genomul uman (…) sunt cercetători care spun că (vaccinurile n. red.) dau sterilitate pe trei generații” – Diana Șoșoacă,  senator.

  • Din ghicitoarea „cum se înmulțesc sterilii?”

„Șoșoacă ne spune că cercetătorii au stabilit că vaccinul anticovid dă sterilitate pe trei generații. No, acum, ăia care ați votat-o să ne explicați cum se poate ajunge la generațiile a doua și a treia dacă prima este deja sterilă”. – Traian Berbeceanu, fost prefect al captalei

  • Din grupa mică „Dacă cauza”

„Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație”ministrul demis al Sănătății Cseke Attila, în legătură cu tragedia din spitalul in Constanța.

  • Din amendamentul „anulați pandemia!”

„Pct. 8. Incepand de azi, poporul roman decreteaza anularea pandemiei de Covid-19 în Romania” – din documentul „Edictul democrației și statului de drept” – elaborat de Diana Șoșoacă, senator. și citit la un miting, în piața Victoriei.

  • Din grupa „noi vorbim discuții”

„Voi merge în PNL, vom discuta, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea după aceea care sunt discuţiile” - Florin Cîțu, președintele PNL.

  • Din moțiunea „sexul masculin al găinilor”

„Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin” – Gigi Becali, finanțator în sport.

  • Din programul guvernamental „vrabia mălai visează”

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea” – Florin Cîțu – prim ministru interimar.

  • Din atenționarea „păzea, sosește Șoșoaca!”

„Vă depun plângere penală, doamna Mahler! Chemați Poliția, vreau să depun plângere împotriva tuturor! - Diana Șoșoacă, senator.

  • Din ciclul „butoane de la distanță”

„Cioloş nu are toate butoanele la el. Sunt din Franţa” – Liviu Dragnea, fost președinte PSD.

  • Din categoria „mic, da mare”

„Totuşi matematica eu ştiu că e o ştiinţă fixă, nu? 35 e mai mare decât 39, măcar atât!” - Marcel Ciolcu, președinte PSD.

  • Problemă de BAC: „cât fac 86.000 mii din totalul de 128 mii?”

„Peste 86.000 de mii de români au ales să înceapă imunizarea prin cea mai sigură metodă, iar în total peste 128.000 de persoane s-au vaccinat în cursul acestei zile” – Florin Cîțu, peședinte PNL, dintr-o postare pe internet, la 23.10.2021

  • Din categoria „când nu ești sus, ești jos”

„Dacă USR nu este la guvernare, evident este în Opoziție” – Dacian Cioloș, președinte USR.

  • Din categoria „translatarea măsurilor”

„Au fost unele diferențe care au fost pe baza unei neînțelegeri juridice și modul în care s-au translatat unele măsuri nu a fost foarte clar, plus că am mai sesizat unele chestii care trebuie clarificate” – Raed Arafat șeful DSU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇