Ierbar cu trandafiri roşii ofiliţi de gerul viitoarelor alegeri

Ierbar cu trandafiri roşii ofiliţi de gerul viitoarelor alegeri

• Guvernele PSD de pe vremea domniei lui Liviu Dragnea au fost aşa de slabe şi au guvernat aşa de prost încât oricine va veni după ele va fi cel puţin bun prin comparaţie. Cazul se aplică felului în care PNL a gestionat pandemia.

• Marcel Ciolacu a devenit vocal şi critic pentru că aşa cere campania electorală. Care e modul de articulare a bravului său discurs? Simplu, ia tot ce au făcut rău Ponta şi Dragnea şi îi acuză pe penelişti că le-au făcut ei. Mai puţin atacul la justiţie, ar fi fost culmea să cadă în capcana asta.

• Bădulescu, fostul viceprimar, câinele de pază al democraţiei bucureştene tip Firea, nu are pic de imaginaţie. Nu ştie nici măcar cum să-l înjure pe Iohannis, copiază poze trucate şi răsuflate şi le distribuie pe Internet crezând că astfel face un serviciu partidului. După atâţia ani de duplicitate are nevoie, sărmanul, de o perioadă de odihnă mentală ca să înţeleagă că Iohannis nu e Hitler, dar că Dragnea ar fi putut fi un soi de mic dictator sud-american.

ADVERTISING

• Dragnea nu a ajuns un soi de mic dictator sud-american pentru că nu l-a citit pe Garcia Marquez. Nici Gabriela Firea nu va ajunge aşa ceva pentru că nicio tanti peruană de pe marginea drumurilor din Anzi nu poartă în traistă vreun baston de mareşal, ci numai frunze de coca. Adică amăgire la scară mică, mici vise colorate pentru alegători, vouchere pentru biciclete, testare în masă şi vorbăraie înţepată cât încape.

• Toată lumea se întreabă de ce pierzătorii alegerilor locale sunt puşi de Marcel Ciolacu pe listele parlamentare PSD. Simplu, pentru că reformarea partidului nu s-a terminat, dar doar atâta putere a putut aduna şi domnul Marcel până acum, de unde naiba mai multă, dacă este în opoziţie. Ca dacă era la guvernare le dădea la băieţi nişte posturi prin ministere şi scăpa de ei. Aia da reformă, aia da putere, parol.

• Găvăreala Realitatea+ care vrea să facă din Victor Ponta stat paralel şi vinovat de serviciu pentru tot ce s-a întâmplat în România după 2014 are un singur scop, spălarea uniformei PSD de murdăria acelor ani. PSD a fost un miel roşu pe care Victor Ponta, în visul său de mare lider iliberal şi zonal, l-a vopsit în negru. Nu Partidul a pierdut prezidenţialele, ci Victor Ponta. Nu Partidul l-a produs pe avortonul Dragnea, ci Victor Ponta. Nu Partidul a fost corupt şi cleptocrat şi din cauza asta s-a produs tragedia de la Colectiv, ci numai şi numai Victor Ponta. Cam mulţi bolovani în cârca bietului om nu putea să îi care el pe toţi, că nu e Atlas. In schimb, caravana membrilor partidului pe cămilele raptului public, da.

• Dacă PSD nu angaja atâta lumuliţă pe la consiliile judeţene, ce dădeau acum peneliştii afară? Cum se făleau ei că aduc bani pentru investiţii şi reformează ce e de reformat? PSD ăsta care, în loc să-şi otrăvească fântânile, le-au umplut cu apă, pardon, cu angajaţi.

• Ce împărţeală e asta, Ciordache mare mahăr la Consiliul Legislativ pe leafă babană şi rudele ălora de-au lipit afişe prin judeţe pe făraş la şomaj? Asta înseamnă reformarea PSD, domnule Ciolacu, să te uiţi cum trepăduşii rămân fără slujbe, iar pierzătoarea Gabi Firea să fie pusă cap de listă la Capitală? Dacă e vorba doar de o analiză numerică, atunci poziţia fruntaşă a Gabrielei va fi justificată de miile de angajaţi aiurea la firmele Primăriei Capitalei care vor lua drumul şomajului cot la cot cu prietenii domnului Bolojan, nu de alta, dar aşa zice nenea Dan.

• Care este singurul partid din România care şi-a pus deja în aplicare programul? PER, pentru că a adunat toate gunoaiele din politică… Gluma nu-mi aparţine, o vând şi eu cum am cumpărat-o de pe Net. Pentru duiosul sâmbure de adevăr pe care îl conţine, anastasia mamei lor de politruci retrograţi şi cu simbrie.

• Am impresia că în ultima vreme PSD calcă din groapă comunicaţională în groapă comunicaţională. După inversarea părerii la pandemie, după acuzele finanţiste nefondate la adresa economiei, după inutila luptă de amânare a alegerilor, a urmat bomboana de pe colivă, episodul incendiului tragic de spitalul din Piatra Neamţ, unde degetul acuzator a arătăt până la urmă spre Ionel Arsene, oricât s-au străduit comunicatorii PSD să convingă că Nelu Tătaru e nordul. De ce e nevoie de atâta zbatere în PSD ca să ajungă tot în Opoziţie? Poate pentru că groapa aia comunicaţională în care aşteaptă flămânzi oştenii de rând ai partidului trebuie umplută cu ceva merinde ideologice. Expirate, amare, greu de digerat, dar totuşi merinde…

• A ajuns rău PSD, nu mai poate oferi protecţie nici măcar primarilor reprezentativi ai partidului. Uite la bietul domn Tudorache, cum a pierdut lupta cu doamna Clotilde, cum şi-a adus aminte Parchetul de vechile sale bube şi a tăbărât pe el. Şi în loc să se ascundă sub pulpana partidului, a fost obligat să se autosuspende din el. Poate de aia e îmbufnat domnul Bădulescu şi asemenea repetenţilor ce desenau prin closete profesori imginari cu organ sexual în loc de nas încropeşte hitleri din orice neamţ aflat vremelnic la conducere.

• Mama lui de Parchet şi Rahova lui de Dragnea că n-a apucat să termine ce a început, că s-a împiedicat ca prostul în referendumul acela cu justiţia. Nu-i problemă, în el s-a împiedicat şi domnul Iohannis, care a dat cu stângul întrebării în dreptul ordonanţelor pe justiţie. Iar domnul Cătălin Predoiu aşteaptă 6 decembrie ca pe Anul Nou. Să vezi urlete de durere când o să dea el drumul la reparaţiile Legilor Justiţiei prin Parlament. Păcat că nu va mai fi acolo domnul Altă-ntrebare, să facă poze cu degetul mijlociu erect al viitoarei majorităţi.

• Dacă s-ar vântura pe Net o imagine cu domnul Bădulescu&colegii în spatele unei porţi de sârmă ghimpată deasupra căreia scrie Rahova macht frei! ar fi un lucru corect? Nu, pentru că domnul Bădulescu nu este anchetat şi nici toţi colegii dumnealui. Nu, pentru că trimiterea la calvarul evreilor este inadmisibilă. Singurul lucru adevărat ar fi că Rahova este un posibil drum spre libertate. Din cauza asta n-o să vadă nimeni această imagine, deşi băduleşti care să deseneze hitleri cu mustaţă (sic!) cu siguranţă se vor mai găsi. Poate chiar la Rahova, nu poţi să ştii ce surprize ne rezervă viitorul.

Citeşte şi alte texte scrise de Mihai Oprişor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇