The Independent scrie despre incidentul de la concertul Coldplay. Niciun cuvânt despre rasism

The Independent scrie despre incidentul de la concertul Coldplay. Niciun cuvânt despre rasism

Publicația britanică The Independent scrie despre incidentul de la concertul de la București al Coldplay, menționând că manelele sunt un gen controversat din cauza versurilor adesea vulgare și misogine. Publicația nu pomenește despre o posibilă atitudine rasistă a fanilor români.

„Artistul invitat la concertul recent al trupei Coldplay din București, România, a fost huiduit de fani pentru că a cântat manele, un gen de muzică pop-folk românească”, scrie The Independent.

Coldplay a adus un cântăreț de manele la concertul din București. Publicul a huiduit copios (Video)

ADVERTISING

Este descris momentul în care solistul român invitat urcă pe scenă. „Cântărețul de manele Babasha a fost invitat să i se alăture solistului Chris Martin. În videoclipurile postate pe X, Babasha poate fi văzut cântând pe scenă, în timp ce un cor de huiduieli puternice se aude dinspre mulțime. În alte clipuri, mai mulți fani pot fi văzuți urcând scările stadionului pentru a părăsi locația”, scrie The Independent.

Sursa citată spune că „manelele sunt un gen controversat în România, din cauza versurilor adesea vulgare și misogine”.

ADVERTISING

De asemenea, publicația britanică prezintă atât declarația lui Chris Martin, cât și a lui Babasha, în care acețtia explică cum s-a ajuns aici.

Chris Martin: „Când am aterizat ieri, ei bine, acum două zile, am rătăcit pe străzi și l-am auzit pe acest om cântând atât de frumos pe stradă. Apoi am aruncat o privire asupra topurilor muzicale din România și am fost impresionat pentru că există atât de mulți artiști minunați. Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România, este incredibil.”

Chiar și în mijlocul huiduielilor, Martin a continuat să-l încurajeze și să cânte alături de Babasha, notează The Independent.

ADVERTISING

Babasha: „Nu vreau ca oamenii să creadă că profit de această situație și nu sunt în poziția de a vorbi despre astfel de lucruri, las oamenilor să judece situația așa cum cred ei de cuviință. Dar ceea ce trebuie să spun este că Coldplay a dorit să aibă un moment cu un artist român pentru concertul lor […], și s-au uitat la topurile muzicale și m-au văzut pe mine,” a adăugat el. „Ei i-au contactat personal pe agenții mei, m-am trezit brusc în această situație, și nu știu câți dintre voi ar fi refuzat o astfel de oportunitate. Pentru că vorbim de un nivel cu totul diferit și, indiferent de toate huiduielile din lume, aș fi acceptat oricum, pentru că așa ceva se întâmplă o dată în viață.”

În final, publicația britanică scrie și despre cel de-al doilea concert al Coldpaly, unde Chris Martin l-a adus din nou pe Babasha. „Cu toate acestea, se pare că a fost primit mai călduros”, notează The Independent.

„Cântărețul român de manele Babasha a avut parte de o primire călduroasă cântând pe scena C pentru #ColdplayBucharest în seara a doua, un contrast evident față de huiduielile din prima seara,” a scris o persoană pe Twitter, alături de un videoclip care arată mulțimea aplaudându-l pe Babasha și pe Martin, își încheie relatarea publicația britanică.

Nu există nicio menționare a scandalului creat din cauza acuzațiilor de atitudine rasistă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇