Prinţul Harry nu s-a consultat cu regina legat de botezarea fetiţei. Lilibet este numele de alint al suveranei

Prinţul Harry nu s-a consultat cu regina legat de botezarea fetiţei. Lilibet este numele de alint al suveranei

Regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată de prinţul Harry şi de soţia lui legat de numele Lilibet dat fiicei lor nou-născute, a declarat pentru BBC o sursă din Palatul Buckingham.

Lilibet este numele de alint al reginei, în rândul membrilor familiei, încă din copilărie.

O sursă apropiată prinţului Harry şi lui Meghan Markle a spus că el a vorbit cu regina înainte de naşterea copilului şi că „ar fi menţionat” numele. Însă o sursă din Palat a precizat că nu a fost aşa şi că regina nu a fost întrebată vreodată de folosirea acestuia.

ADVERTISING

Relaţia dintre ducii de Sussex şi familia regală britanică a ţinut prima pagină a ziarelor în ultimele luni.

În interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey, difuzat la începutul lunii mai, cei doi au adus critici dure familiei regale legat de rasism, fără a prezenta dovezi.

Prinţul Harry a declarat între altele că au existat dificultăţi cu tatăl lui, prinţul Charles, dar că are o relaţie bună cu regina şi că vorbesc frecvent.

Weekendul trecut, cuplul a anunţat naşterea fiicei Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor într-un spital din Santa Barbara (California).

ADVERTISING

Lilibet a apărut când prinţesa Elisabeta era copil şi nu îşi putea pronunţa corect numele. Bunicul ei, regele George V, o striga afectuos Lilibet, imitând încercarea ei de a-şi spune numele. Porecla a rămas şi a început să fie folosită de rudele apropiate.

Regina a semnat Lilibet pe coroana funerară a unuia dintre cei mai apropiaţi prieteni ai ei, contele Mountbatten. Prinţul Philip, care i-a fost soţ mai bine de şapte decenii, îi spunea de asemenea Lilibet.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇