Încă două zile cu vreme sufocantă. Coduri galben și portocaliu de caniculă

Încă două zile cu vreme sufocantă. Coduri galben și portocaliu de caniculă

Meteorologii au emis, marţi, noi avertizări cod portocaliu şi cod galben de caniculă şi disconfort termic.

Atenționările sunt valabile până miercuri seara în mai multe zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de azi, ora 10:00, și până mâine, ora 10:00, va fi cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat în 16 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 35 şi 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ADVERTISING

Totodată, pe alocuri, noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade.

image-7

De asemenea, de azi, ora 10:00, până mâine, ora 10:00, va fi cod galben de vreme extrem de călduroasă în judeţe din centrul Moldovei şi din nordul Olteniei, dar şi pe litoral, unde se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu ITU în jurul valorii de 80 de unităţi.

Pe parcursul zilei de miercuri, între orele 10:00 - 21:00, va intra în vigoare un alt cod galben de caniculă în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei. Valorile maxime vor oscila între 30 şi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

image-8

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇