ANM a emis 3 avertizări de vreme rea şi deosebit de rece, cu ploaie şi vânt până la 100 km/h

ANM a emis 3 avertizări de vreme rea şi deosebit de rece, cu ploaie şi vânt până la 100 km/h

ANM a emis şi azi (ca şi ieri) trei avertizări de vreme rea. Este vorba despre două coduri galbene şi unul potrocaliu, care vizează toată ţara şi sunt valabile până duminică seara.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 12:00 și este valabil până duminică, la ora 12:00.

Este vorba despre o atenţionare ploi abundente, iar ANM anunţă cantități care vor depăși chiar și 70 de litri pe metrul pătrat.

Codul vizează Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului.

ADVERTISING

În același interval, mai multe județe din centrul, nord-vestul țării vor fi sub atenționare cod galben de ploi, la fel și zonele montane.

Cantitățile de apă vor depăși aici 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Chiar dacă nu sunt cuprinse în aceste prime două avertizări, ANM precizează că, în regiunile sudice și sud-estice, vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

image-22
Foto: ANM

Un alt cod galben de intensificări ale vântului este valabil duminică, de ora 02:00 la ora 20:00.

ADVERTISING

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

image-23
Foto: ANM

În finalul avertizărilor, ANM vine cu o notă care atenţionează că vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Când plouă la Bucureşti

La Bucureşti, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade, sâmbătă, și vor scădea până la 22 de grade, duminică.

ADVERTISING

Sâmbătă, cerul va avea înnorări, iar după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și vijelie în București.

Vântul se va intensifica seara, când la rafală va atinge viteze de 55...60 km/h.

Duminică, va fi iarăşi vânt și temperaturile scad accentuat.

Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇