Cod galben de ploi torenţiale în toată ţara şi vremea se răcește brusc în Bucureşti: O scădere de 10 grade de la o zi la alta

Cod galben de ploi torenţiale în toată ţara şi vremea se răcește brusc în Bucureşti: O scădere de 10 grade de la o zi la alta

Meteorologii au emis trei avertizări de tip cod galben care vizează instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ şi rafale de vânt.

Primul este un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, de vineri de la ora 12.00, până sâmbătă la aceeaşi oră, care vizează Banatul, Oltenia, local Crişana, Transilvania, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei, precum şi zonele de munte.  

”Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în regiunile sud-estice”, a transmis ANM.  

image-20
Foto: ANM

A doua avertizare cod galben de ploi este pentru intervalul sâmbătă, 17 septembrie, ora 12:00 – duminică, 18 septembrie, ora 20:00.  

ADVERTISING

”În intervalul menţionat, în vestul, nordul şi centrul ţării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice şi centrale”, spune ANM.  

În plus, duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord şi centru.  

ADVERTISING

În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitaţii mixte. 

Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.  

Al treilea cod galben este de vânt. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80...100 km/h.  

image-21
Foto: ANM

Vremea se răcește brusc în Bucureşti

Vremea se va răci brusc şi în Bucureşti, duminică, iar temperaturile vor scădea cu 10 grade faţă de sâmbătă.

ADVERTISING

ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală, care arată că sâmbătă vremea va fi caldă pentru această dată, dar și în general instabilă.

Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și vijelie. Tot seara se va intensifica şi vântul, care la rafală va atinge viteze de 55...60 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Duminică, vremea va fi vântoasă și se va răci accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări dimineaţa, când vor mai fi condiții să plouă slab.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇