Când și unde revine CTP? "A face parte din ceea ce se numește acum presă e o înjosire. Jurnaliștii independenți vor rămâne pe Net"

Când și unde revine CTP? "A face parte din ceea ce se numește acum presă e o înjosire. Jurnaliștii independenți vor rămâne pe Net"

Cristian Tudor Popescu a răspuns unei sesiuni de întrebări pe Reddit, ocazie cu care a relatat despre despărţirea de Digi24 şi unde am putea să îl vedem din toamnă.

Amintim că Cristian Tudor Popescu realiza emisiunea ”Cap limpede”, împreună cu Claudiu Pândaru. În timpul unei emisiuni din iunie 2022, CTP a criticat un fake news dat pe post, care se referea la un soldat rus care nu știa să conducă un tanc T 72, știrea fiind veche de 14 ani. Ulterior, a fost concediat.

Cristian Tudor Popescu a precizat că se va îndrepta spre un alt gen de media, respectiv mediul online.

ADVERTISING

"Am fost concediat de Digi24. Nu doresc să fac altă emisiune la nicio televiziune, e posibil să apar din toamnă la o emisiune online. Cu domnul în cauză (Cosmin Prelipceanu - n.red,) am încetat colaborarea acum 4 ani. Cu Digi24, acum un an. De fapt, n-a fost nicio colaborare, am fost prezent în platoul acestei televiziuni și am spus ce am avut de spus.

Nu cunosc niciun politician din PNL, n-am nicio tangență cu niciun partid.

Financiar, am fost remunerat de Digi24 cu o sumă lunară, neschimbată vreme de 7 ani, mult mai mică decât cele vânturate pe Net de cotarlele de presă”, a precizat CTP despre relaţia cu postul de ştiri.

Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de presă din România susţine că nu mai este, de fapt, jurnalist.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu mai sunt demult jurnalist. Consider că a face parte din ceea ce se numește acum presă e o înjosire din punct de vedere moral și intelectual. Deci nu comentez domeniul. Jurnaliștii independenți vor rămâne independenți pe Net," crede CTP, citat de Adevărul.

Întrebat de unde ar trebui să își ia informațiile tinerii care nu urmăresc TV și nu citesc presă de știri, CTP a replicat: Valeriu Nicolae, „Starea impostorilor”.

Riscurile AUR şi PSD-PNL

Cristian Tudor Popescu a fost întrebat şi care sunt riscurile unei guvernări PSD+AUR.

ADVERTISING

Replica a fost: "Transformarea României într-un stat iliberal și antiUE, de felul Ungariei lui Orban."

Cât despre ce ar însemna continuarea coaliţiei PSD+PNL, CTP crede că aceasta va aduce "falimentul financiar și moral al țării".

Totodată, Cristian Tudor Popescu consideră că pentru a intra în politică ar trebui aplicate teste de inteligență.

Întrebarea a fost: „Credeți că oamenilor ar trebui să le fie testat nivelul de inteligență pentru a putea fi oameni politici, funcționari, sau votanți? Facem deja asta pentru niveluri foarte joase de inteligență, în caz de retard psihic sever, dar pentru a fi oricare din cele expuse mai sus, un om trebuie să aibă o capacitate ceva mai ridicată, pentru a face decizii, altfel, în sens tehnic, decizia e doar la exterior, la interior omul fiind incapabil să înțeleagă ce face”.

„Da, cred că ar trebui aplicate astfel de teste”, a răspuns jurnalistul, citat de Aktual24.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇