CTP, replică rapidă la atacul cu sudălmi al omului Bisericii: BOR răspunde cu drăcuieli

CTP, replică rapidă la atacul cu sudălmi al omului Bisericii: BOR răspunde cu drăcuieli

Jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat scurt reacţia Patriarhiei la articolul său „Satană în sutană”, despre care a spus că este una cu „drăcuieli”.

Jurnalistul a precizat că nu are rost să răspundă pe larg atacului venit din partea lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, care azi l-a umplut de sudalme.

„La articolul subsemnatului, 'Satană în sutană', BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung și noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conține întrebări, fapte, raționament.

ADVERTISING

Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producțiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestația purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia.

În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creștin. Logic și uman, nu am cum să răspund la așa ceva", a scris el pe Republica.

ADVERTISING

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (invitat permanent al emisiunii Cap limpede de la Digi24) a scris, miercuri un editorial critic la adresa BOR cu titlul: Satana în sutană, după ce patriarhul Daniel a spus la ceremoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou că, în toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut.

Apoi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, joi, că patriarhul BOR, Daniel, este criticat în aceste zile din câteva „nuclee” mediatice, „infestate de cristofobie anti-ortodoxă”, de către „pseudo-jurnalişti” care nu trăiesc în realitatea obiectivă şi imediată.

ADVERTISING

Iată şi opinia Ioanei Ene Dogioiu pe acest subiect

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇