Iadul dintr-un cimitir din Belgia: A fost invadat de raci mutanți

Iadul dintr-un cimitir din Belgia: A fost invadat de raci mutanți

Un cimitir din Belgia colcăie de raci mutanți din specia Procambarus virginalis. Crescuți în anii ’90 de cei care voiau să-i comercializeze ca animale de companie, aceștia au ajuns să se reproducă asexuat, creând, practic, clone.

Mutația pe care au căpătat-o face ca fiecare individ care ajunge în sălbăticie să pună umărul serios la mărirea populației, care și așa se confruntă cu o explozie.

De la o singură femelă, în 2018, cel mai probabil eliberată dintr-un acvariu privat, acum, în cimitirul Schoonselhof din Antwerp, s-a ajuns la o adevărată invazie. Bineînțeles, toate exemplarele sunt femele și fiecare e capabilă să se cloneze, arată IFL Science.

ADVERTISING

Te-ar putea interesa și Dovada că bacteriile pot supraviețui în spațiu, chiar și unei călătorii intre Pământ și Marte

UE a interzis deținerea exemplarelor de Procambarus virginalis ca animale de companie încă din 2014, dar chiar și așa lucrurile au scăpat de sub control.

Racii au circa 10 centimetri și pot săpa chiar și un metru în pământ, modificând peisajul și ecosistemul, pe măsură ce numărul lor crește.

Astfel de raci nu se găsesc în sălbăticie. Dacă lucrurile ar fi stat așa, atunci ar fi putut fi eradicați de către autorități. Nu se știe la cât a ajuns numărul lor, e imposibil de estimat.

ADVERTISING

Spania s-a confruntat în trecut cu o astfel de problemă și a rezolvat-o folosind otravă. Dar în Belgia, utilizarea acesteia este interzisă, așa că încă se caută o cale pentru a fi stârpiți.

Vezi și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇