Cristian Tudor Popescu, amendat pentru articolul Satană în sutană

Cristian Tudor Popescu, amendat pentru articolul Satană în sutană

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri să îl amendeze pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru articolul Satană în sutană.

„Articolul cu titlul Satană în sutană scris de Cristian Tudor Popescu și publicat la data de 28.10.2020, pe portalul www.republica.ro, depășește limitele libertății de exprimare și reprezintă faptă de discriminare, încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, anunţă CNCD într-un comunicat de presă remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Insituţia precizează că s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5.000 lei față de Cristian Tudor Popescu.

Hotărârea a fost adoptată cu 5 voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 1 abținere.

Scandalul CTP - BOR

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (invitat permanent al emisiunii Cap limpede de la Digi24) a scris, în octombrie, un editorial critic la adresa BOR cu titlul: Satana în sutană, după ce patriarhul Daniel a spus la ceremoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou că, în toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apoi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că patriarhul Daniel este criticat în aceste zile din câteva „nuclee” mediatice, „infestate de cristofobie anti-ortodoxă”, de către „pseudo-jurnalişti” care nu trăiesc în realitatea obiectivă şi imediată.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇