Vulpile, domesticite înainte de câini. Descoperirea făcută în Argentina

Vulpile, domesticite înainte de câini. Descoperirea făcută în Argentina

O descoperire făcută în Argentina sugerează că în zonă, înainte de câini au fost demesticite vulpile.

Câinii au fost printre primele animale domesticite de om, procesul începând acum circa 40.000 de ani. Dacă ei au fost domesticiți concomitent în mai multe zone ale lumii, așa după cum arată unele studii, nu există dovezi care să indice domesticirea altor specii din familia canidelor. Cel puțin până acum.

O echipă de arheologi, antropologi și specialiști în evoluția vieții din Argentina, Marea Britanie și Germania a descoperit în Argentina rămășițele unei vulpi despre care se crede că a fost înhumată alături de un om care făcea parte dintr-o comunitate de vânători de acum 1.500 de ani, din Patagonia, scrie Phys.org.

ADVERTISING

Fosilele animalului nu prezintă semne care să indice faptul că animalul a fost consumat, iar poziția, alături de om, și modul de conservare indică o înhumare intenționată, spun oamenii de știință, care sunt de părere că vulpea ar fi putut fi companionul omului.

În situl din Cañada Seca unde s-a făcut descoperirea, la circa 200 de kilometri de Mendoza, în Argentina, au fost găsite, începând cu 1991, rămășițele a nu mai puțin de 24 de indivizi, toți din aceeași perioadă. Analiza rămășițelor arată că aceștia consumaseră o hrană similară. Având în vedere întregul context, oamenii de știință cred că vulpea ar fi fost un animal de companie.

ADVERTISING

Analizele au indicat că animalul aparținea speciei Dusicyon avus, o specie dispărută acum circa 500 de ani, ai căror membri atingeau dimensiuni similare cu ale unui câine din specia ciobănesc german, după cum se arată se arată într-un raport publicat de jurnalul Royal Society Open Science.

Oamenii de știință mai spun că specia din care făcea parte vulpea nu a dispărut întâmplător acum 500 de ani. Ei amintesc că spaniolii au fost cei care au adus câini în America de Sud, în urmă cu 600 de ani. La scurtă vreme, specia amintită dispăruse, probabil în urma vânătorii intense și a competiției cu noile canide.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇