Primii lupi au fost domesticiți în Europa. Iată unde

Primii lupi au fost domesticiți în Europa. Iată unde

Oamenii de știință au descoperit rămășițele a ceea ce par să fie primii lupi domesticiți. Descoperirea a fost făcută într-o peșteră din sud-vestul Germaniei.

Așa după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Scientific Reports, specimenele nu pot fi clasate nici ca lupi primordiali, dar nici ca fiind câini moderni. Au însă trăsăturile genetice ale tuturor câinilor contemporari și străvechi, dar și mare parte din zestrea genetică a lupilor, după cum relatează IFL Science.

Teoria unanim acceptată este aceea că lupii au fost domesticiți prima oară în urmă cu 16.000 de ani, în Eurasia. Nu se știe însă dacă acest proces a început într-un singur loc sau, simultan, în mai multe.

ADVERTISING

Însă datările oamenilor de știință arată că în acea vreme locuitorii peșterii Gnirshöhle, care acum se află pe teritoriul Germaniei, făceau asta de ceva vreme. De aceea, se crede că ar fi primii care au avut această preocupare.

Citește și La început, oamenii au domesticit inconștient câinii - concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Analiza rămășițelor câinilor arată că aceștia aveau o dietă săracă în proteine, complet diferită de cea a lupilor, o dovadă în plus a faptului că erau hrăniți de oameni.

ADVERTISING

Dieta lor și apropierea de oameni arată clar că erau domesticiți, spune autorul studiului, Chris Baumann.

Vezi și Un experiment cu canguri i-a uimit pe cercetători. Cum se folosesc de limbajul corpului pentru a cere ajutorul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇